|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:35 |
[MSS ALL] ZAWIESZENIE Pęknięta gumowa osłona przegubu |
Autor |
Wiadomość |
zuberx [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2006, 23:29 [MSS ALL] ZAWIESZENIE Pęknięta gumowa osłona przegubu
|
|
|
Ostatnio odkryłem, że mam pękniętą osłonę gumową od przegubu - zewnętrzny, przy piaście prawej. Czy można wymienić samą gumową osłonę? Jeszcze trochę poczekam i piach zrobi swoje. Wtedy na pewno cały przegub będzie do wymiany.
Czy ktoś już to robił i co należy zrobić (co odkręcić) aby wymienić samą osłonę i nie rozebrać połowy samochodu? |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 10:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-10-2006, 11:10
|
|
|
Jasne że można wymienić samą osłonę i najlepiej zrobić to jak najszybciej.
Musisz odkręcić nakrętke przegubu, odpiąć wahacz od zwrotnicy i wysunąć przegub z piasty. |
|
 |
zuberx [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2006, 18:14 Wymiar manżety przegubu wewnętrznego w MSS DID
|
|
|
Witam wszystkich,
Pilnie potrzebuje wymiaru manżety gumowej przegubu wewnętrznego do Mitsu Space Star 1,9 DID. Muszę wymienić tą osłonę ale w żadnym sklepie nie są wstanie dobrać zamiennika bo nie znają jakie ma wymiary a w katalogach Carismy czy Space Stara niestety nie ma.
Mogę podzielić się informacją, że manżeta przegubu zewnętrznego to śr. 25/88 l. 115mm
Ale jakie są wymiary tej wewnętrznej? Pomocy. |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 23-11-2006, 15:57
|
|
|
suwmiarka w dlon zuberx, i do kanalu w czym problem zmierz srednice /kielicha i koncowki poloski odleglosc miedzy nimi i masz wszystko |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
zuberx [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2006, 17:53
|
|
|
Tak to jest wyście, dzięki.
W takim przypadku trzeba dwa razy się brudzić - nie mam kanału, odpiąć osłonę silnia (sic!) i mieć suwmiarkę, która obejmie przegub. Standardowa jest za mała i nie obejmuje - sprawdzałem.
Myślałem, że ktoś z listy to już robił. |
|
|
|
 |
|
|