Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
3 przegląd po 45 tyiącach km 1.8 DID
Autor Wiadomość
pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-02-2013, 16:38   3 przegląd po 45 tyiącach km 1.8 DID

Witajcie
Pokusiłem sie o tym napisać bo czegoś tu nie rozumiem.
muszę zrobić w ASO 3 przegląd w moim dieslu (najdroższy, regulacja luzów zaworowych) podzwoniłem po najbliższych miastach i to co mi wyszło z częściami

Kraków KRAK - 1200zł
Kraków Filipowicz 1300zł
Nowy Sącz 1700 zł
Bielsko-Biała 2000zł !
Rzeszów 870zł jeżeli nie trzeba regulować zaworów, ze swoim olejem to nawet 450 zł

Jak widać duże rozbieżności i niekoniecznie trzeba regulować zawory w Rzeszowie bo w każdym innym mieście to usługa wliczana, wiec jak to jest ? z tym przeglądem i regulacją zaworów ?

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 25-02-2013, 17:56   

pablo diablo napisał/a:
muszę zrobić w ASO 3 przegląd w moim dieslu
A musisz to robić w ASO :?:
Może poleciłbym Ci inny serwis w N.Sączu.... :roll:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 25-02-2013, 19:56   

pablo diablo - zadzwoń jeszcze do Tychów... A luzy podobno niektórzy (JCH możesz się śmiać) sprawdzają na ucho... Co wydaje się dość dobrym pomysłem bo żeby tylko zmierzyć (z tego co pamiętam) trzeba albo wyciągnąć wtryski albo rozszczelnić układ paliwowy...

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 06-03-2013, 02:48   

Tak więc jestem po przeglądzie, i powiem tak że jestem bardzo zadowolony, i z usługi i z obsługi i odczuć jazdy po przeglądzie zrobionych 300 km. Napisze wpierw o samym Podejściu w ASO krakowskim Auto Krak pełen profesjonalizm. Pan mnie poinformował o wszystkim co istotne, rozwiał moje wątpliwości itp itd. Na końcu standardowa usługa mycia i czyszczenia wozu, naprawdę się postarali i tu przyznaje im 5 gwiazdek, samochodzik wygladal jakbym go wlasnie odbieral z salonu, w srodku wysprzatane jak nigdy po zakupie. co do samych luzów zawodowych niebyly wielkie i nie na wszystkich zaworach po przeglądzie oczywiście wymianie oleju wszystko chodzi jak w nówce i silniczek cichutki na motulu po regulacji chodzi cichutko i wyraźnie równiiutko, zapłaciłem duzo mniej niż to było wyceniane w innych punktach, dość duże rozbieżności. Naprawdę wartalo zrobić dodatkowe km by dostać taką usługę jak tam. Co do spostrzeżeń filtry powietrza stare mocno zabrudzone, mam tylko nadzieje ze następne 15kk minie bezproblemowo jak ostatnio.

SkOniAk 
Mitsumaniak

Auto: Audi A6 Avant Quattro '16
Wysłany: 06-03-2013, 10:31   

Witam. Nie zakładając nowego tematu chcę was zapytać o przeglądy w Lancerze.
Kupiłem auto w komisie. Obecny przebieg to 50 tyś, na wyświetlaczu wyświetla się jeszcze nie całe 2 tyś do przeglądu (lub 3 miesiące).

Mam pytanie co ile robi się przegląd w Lancerze jakby mógł mi ktoś podesłać rozpiskę przy jakim przebiegu co powinno być sprawdzone/wymienione. I jak go dalej mam serwisować.

Pozdrawiam

Lucas123w 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Wysłany: 06-03-2013, 10:57   

Link do listy

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 06-03-2013, 17:09   

SkOniAk, Przegląd benzyniaka robi się co 20000km lub 12 miesięcy, zależy co będzie pierwsze, jeśli kilometry to po kilometrach jeśli miesiące to po miesiącach. 1,8 DID co 15000km. Tolerancja jeśli chodzi o kilometry, w ASO o ile masz jeszcze gwarancję, jest na poziomie 500km przed lub po. Resztę masz w linku od Lucas123w. Jeżli więcej kilometrów przypada na jazdę miejską warto IMO częściej wymieniać oleum i jego filtr, np. po 10K-15K km. Filtr powietrza też można wymieniać częściej jeżeli auto tyra w kurzu i pyle. Filtr kabinowy/przeciw pyłkowy ja wymieniam co roku. Odgrzybianie, ozonowanie, uzupełnianie czynnika klimy, ja robię co 2 lata.

SkOniAk 
Mitsumaniak

Auto: Audi A6 Avant Quattro '16
Wysłany: 06-03-2013, 17:50   

Lucas i Trik dzięki za informacje ; ) Silnik to 1.8 benzyna.

Nie mam gwarancji, auto z komisu sprawodzone z Niemczech. Nic po zakupie nie robiłem także za te 2 tyś które minie na wyświetlaczu Lancera będzie większy przegląd ; )

Pozdrawiam

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 09-03-2013, 12:10   

JCH napisał/a:

Może poleciłbym Ci inny serwis w N.Sączu.... :roll:

Ja chętnie poznam dobry serwis w N. Sączu. Mam swojego sprawdzonego mechanika, ale terminy rzędu trzy tygodnie - po "znajomości" to trochę za dużo.
No chyba, że to ten sam ;-)

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 09-03-2013, 13:19   

mazin napisał/a:
No chyba, że to ten sam
Nie wiem czy ten sam... Może... :roll:
Tutaj są namiary na nich.
Co prawda głównie zajmują się inną marką ale być może kwestia dogadania czy zrobią przegląd w Mitsu :)

edit:
Jednak nie, nie polecam tego warsztatu.
Nie mam bezpośrednich, osobistych doświadczeń a informacje i opinie z netu to za mało, żeby stwierdzić, że to wiarygodny serwis.

Ostatnio zmieniony przez JCH 09-03-2013, 21:15, w całości zmieniany 1 raz  

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 09-03-2013, 13:51   

JCH napisał/a:
mazin napisał/a:
No chyba, że to ten sam
Nie wiem czy ten sam... Może... :roll:
Tutaj są namiary na nich.
Co prawda głównie zajmują się inną marką ale być może kwestia dogadania czy zrobią przegląd w Mitsu :)

OK, tego znam jeszcze lepiej i hmm. mam powody, żeby nie polecać ;-) Choć, być może na mechanice akurat się znają ;-)

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 09-03-2013, 15:51   

mazin napisał/a:
tego znam jeszcze lepiej i hmm. mam powody, żeby nie polecać
Hm.... No to dobrze wiedzieć, że nie jest tak "różowo" jak być powinno :roll: Opinie miał swego czasu dobre.

Odpowiedz do tematu