Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam jestem nowy i mam problem??
Autor Wiadomość
Piwosz80
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2006, 23:38   Witam jestem nowy i mam problem??

Witam, jak już napisałem w temacie jestem nowy zarówno na forum jak i nowym posiadaczem Carismy. Właśnie w sobotę kupiłem sobie Care rocznik 2000, 1,8 GDI 125KM i w związku z tym mam parę pytań do fachowców z forum.
Moja Cara jest nieco zaniedbana w środku i ma pare usterek które chce usunąć- standardowo ułamany przycisk sterowania szybą kierowcy (czytałem na forum że to wada fabryczna) przepalone diody w sterowniku elektrycznych lusterek i innych no i nie wiem czy powinno świecić czy nie ale nie mam żadnej informacji w postaci kontroli włączonych świateł przy licznikach, nie wiem czy się spaliła czy jej po prostu nie ma?
Jak ktoś może wie to nie powie mi gdzie mogę zakupić diody przycisków?
Nie działa mi również włącznik światła po otwarciu drzwi, ale z tym pewnie sobie poradze.
Za odpowiedzi z góry dziękuje i POZDRAWIAM.

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2006, 23:43   Re: Witam jestem nowy i mam problem??

Piwosz80 napisał/a:
przepalone diody w sterowniku elektrycznych lusterek i innych

Tam sa zarowki - w sterowaniu lusterek. O jakich innych mowisz? Jesli nie swieci wiecej podswietlenia zacznij od sprawdzenia bezpiecznikow (pod plastikiem przy prawym kolanie).

Piwosz80 napisał/a:
nie mam żadnej informacji w postaci kontroli włączonych świateł przy licznikach

Jest tylko kontrolka od swiatel 'dlugich'. Wlaczone swiatla sygnalizowane sa wlaczonym podswietleniem zegarow.

Piwosz80 napisał/a:
Nie działa mi również włącznik światła po otwarciu drzwi

Mowisz o podswietleniu kabiny? Sprawdz styki w drzwiach, pewnie wymagaja przeczyszczenia.

Piwosz80
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2006, 23:52   

Dzięki za szybką odpowiedz, tylko że w konsoli od lusterek po wyjęciu zauważyłem że jednej takiej żaróweczki (myślałem że to diody, takie małe i w kolorze niebieskim) nie mam więc tak czy tak będę musiał zdobyć tylko gdzie?

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-11-2006, 08:26   

Piwosz80 napisał/a:
w konsoli od lusterek po wyjęciu zauważyłem że jednej takiej żaróweczki (myślałem że to diody, takie małe i w kolorze niebieskim) nie mam więc tak czy tak będę musiał zdobyć tylko gdzie?

Hmm ... moze poprzedni wlasciciel auta wymienial oswietlenie na diodowe. Generalnie oswietlenie jest oparte o zarowki i ja mam kolor bialy.

Np. podswietlenie przycisku ogrzewania tylnej szyby to wlasnie taka mala zaroweczka z pomaranczowym kapturkiem - stad wiem, ze mozna pomylic je z diodami bo sterowania szybami nie ruszalem.

Dostaniesz je w kazdym sklepie motoryzacyjnym, kapturki tez (przynajmniej w Szczecinie nie mialem z tym zadnego problemu) - z diodami bedzie problem o tyle, ze musisz szukac sklepu elektronicznego.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 22-11-2006, 08:41   

Piwosz80 napisał/a:
nie mam więc tak czy tak będę musiał zdobyć tylko gdzie?

w sklepach z elektronika
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2006, 15:26   

Sie troszke podlacze do tematu czy przyciski od awaryjnych i od podgrzewanej szyby sa podswietlane?

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2006, 21:21   

Zarówno przycisk od awaryjnych jak i przycisk od podgrzewania tylnej szyby są http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=6274 podświetlane żaróweczkami na 12 V
Ostatnio zmieniony przez Matejko 22-11-2006, 21:33, w całości zmieniany 1 raz  

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-11-2006, 21:39   

Dodam tylko,

- ze awaryjne po wlaczeniu nadal swieca swiatlem stalym a miga tylko kontrolka kierunkowskazow na zegarach.

- po wlaczeniu podgrzewania szyby na przycisku swieci sie kontrolka (biala zarowka z pomaranczowym kapturkiem)

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2006, 22:07   

Lol a ja myslalem ze mitsubishi tak dalo ciala i nie zrobili podswietlenia. Wielkie dzieki za odpowiedz. Wie ktos jak sie wyjmuje te przyciski :oops:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 22-11-2006, 22:18   

dzial....[tak wlasciwie to powinienes wiedziec o funkcji szukaj :P ] - zapraszamy do wizyty :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Odpowiedz do tematu