|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Parę pytań laika |
Autor |
Wiadomość |
fruu [Usunięty]
|
Wysłany: 26-11-2006, 18:31 Parę pytań laika
|
|
|
Witam wszystkich MitsuManiaków,
24 listopada w piątek stałem się szczęśliwym posiadaczem Colt'a C51A z gazem. Piękny czerwony składak z 1994 roku Jest to moje pierwsze auto więc radość tym większa, choć będzie mi brakować czytania książek w autobusie.
Ponieważ na samochodach nie znam się zupełnie to mam kilka pytań:
1. Rano gdy odpalam samochód na LPG muszę zwiększać obroty, gdyż gaśnie. Po kilku minutach, gdy samochód nagrzeje się jest już Ok. Co na to można poradzić? Dodam, że na benzynie jest dobrze.
2. Gdy jadę z prędkością 20-65 km/h to kierownica delikatnie wibruje (tak jak bym obracał w tą i z powrotem o 3-5 stopni). Gdy jadę 70 i więcej to jest Ok. Co się stało?
3. Czy jest jakieś opracowanie na zrobienie czujnika wyłączania światła w momencie otwarcia drzwi przy zgaszonym silniku?
4. Gdzie, mieszkając w Warszawie można rozejrzeć się za częściami samochodowymi? Potrzebuję kupić dźwignię otwierania klapy przedniej, która się "sama" ułamała
pozdrawiam wszystkich |
Ostatnio zmieniony przez fruu 04-12-2006, 15:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 26-11-2006, 18:33
|
|
|
fruu napisał/a: | 1. Rano gdy odpalam samochód na LPG muszę zwiększać obroty, gdyż gaśnie. Po kilku minutach, gdy samochód nagrzeje się jest już Ok. Co na to można poradzić? Dodam, że na benzynie jest dobrze |
po pierwsze i najwazniejsze, NIGDY NIE ODPALAMY SAMOCHODU NA GAZIE
fruu napisał/a: | 2. Gdy jadę z prędkością 20-65 km/h to kierownica delikatnie wibruje (tak jak bym obracał w tą i z powrotem o 3-5 stopni). Gdy jadę 70 i więcej to jest Ok. Co się stało? |
moze zle wywazone kola fruu napisał/a: | 3. Czy jest jakieś opracowanie na zrobienie czujnika wyłączania światła w momencie otwarcia drzwi przy zgaszonym silniku? |
sie znaczy pikadelko takie przypominajace o wylaczeniu swiatel tak ?
zaden problem jest to zrobic ,nawet kiedys w MOTOR'ze bylo opisane jak to samemu zrobic i podlaczyc |
|
|
|
 |
fruu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2006, 11:10 .
|
|
|
a mozna prosic o jakis namiar na to "pikadelko"? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 27-11-2006, 11:47
|
|
|
fruu napisał/a: | 2. Gdy jadę z prędkością 20-65 km/h to kierownica delikatnie wibruje (tak jak bym obracał w tą i z powrotem o 3-5 stopni). Gdy jadę 70 i więcej to jest Ok. Co się stało?
|
Stawiam na uszkodzoną oponę (guz)
fruu napisał/a: | 3. Czy jest jakieś opracowanie na zrobienie czujnika wyłączania światła w momencie otwarcia drzwi przy zgaszonym silniku? |
Na Allegro takich pełno - podłączasz 3 kabelki i piszczy - Ja jestem zwolennikiem zainstalowania przekaźnika załączającego światła zawsze przy włączonej stacyjce - równie proste do zrobienia, a na codzień nie trzeba pamiętać o włączaniu świateł
fruu napisał/a: | 4. Gdzie, mieszkając w Warszawie można rozejrzeć się za częściami samochodowymi? Potrzebuję kupić dźwignię otwierania klapy przedniej, która się "sama" ułamała |
Na Strażackiej jest duży szrot z częściami do Misiów - Autokasacja się zowie
fruu napisał/a: | 1. Rano gdy odpalam samochód na LPG muszę zwiększać obroty, gdyż gaśnie. Po kilku minutach, gdy samochód nagrzeje się jest już Ok. Co na to można poradzić? Dodam, że na benzynie jest dobrze. |
Całkowicie normalny objaw zimnego parownika gazu..... odpalaj na benzynie, jak Ci parownik i silnik miły |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 27-11-2006, 13:38
|
|
|
Bartek napisał/a: | fruu napisał/a: | 4. Gdzie, mieszkając w Warszawie można rozejrzeć się za częściami samochodowymi? Potrzebuję kupić dźwignię otwierania klapy przedniej, która się "sama" ułamała |
Na Strażackiej jest duży szrot z częściami do Misiów - Autokasacja się zowie |
Nie polecam tego miejsca. Drogo i mają klienta w dupie. A takiej dźwigienki to nawet nie będzie im się chciało poszukać.
Polecam Allegro:
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2406113
http://www.allegro.pl/sho...php?uid=3752682
i wielu innych z Warszawy.
Ten pierwszy był u nas na forum. Nazywał się unknown86 czy jakoś tak. Ma rozbitego 1,8 GTI.
A ten drugi cały czas ma w swojej ofercie Colty na części.
Wyszukaj sobie na Allegro i na otoMoto oferty tylko z woj. mazowieckiego. Jest w czym wybierać. |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 27-11-2006, 14:15
|
|
|
Skontaktuj się z tym gościem
Ceny super. Gość jest w porządku, sam kupiłem od niego kilka różnych pierdółek oraz tylną klapę z szybą w bdb stanie za 30 zł . Tyle, że śmigałem po nią aż 180 km w jedną stronę. Ale wysyła oczywiście też. Sam spójrz na cenę drzwi. Śmiechu warte. |
|
|
|
 |
|
|