Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] kilka pytań
Autor Wiadomość
artufcb 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-09-2011, 13:15   [CA1A 1.3] kilka pytań

witam, niedawno zakupiłem do auto i jak na razie jestem z niego zadowolony, jednak przy większej prędkości czyli tak ok. 100km/h na jakichś nierównościach na naszych drogach słyszę jak mi się trzęsie chyba klapa od bagażnika, co tam zamocować, jakieś gumki czy coś , żeby tak nie waliło ? stuka, tak jakby była nie domknięta. Spotkaliście się z takim problemem ?

i drugie pytanie jest takie:
dzwoniłem do warsztatu który się trudni instalacjami lpg, i zaproponował mi 3 rodzaje instalacji:
sekwencyjna za ok. 3 tys zł, mówił, że tam trzeba montować jakieś półwtryski
sekwencyjna za ok. 2 tys zł, mówił, że nie poleca, bo mogą być jakieś problemy np. z przeprogramowaniem coś tam z benzyną, nie znam się i nie pamiętam już :)
i zwykła, za ok 1500zł, i moje pytanie brzmi, czy na zwykłej instalacji odczuje duży spadek mocy ? bo , to że odczuje to wiem na pewno, jednak czy wiecie coś na temat jak będzie duży ?
bo na razie jeżdżąc na benzynie jestem pod wrażeniem mocy i przyśpieszenia tego auta, a na instalację sekwencyjną za 3 tys zł raczej mnie nie stać i trochę bez sensu wydawać na lpg tyle co na auto :) pomóżcie :)

marxis 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 94' 1.3 12V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2011, 13:43   

Witam:)
Więc ja też niedawno zostałem posiadaczem takiego właśnie autka. Tylko moje już posiada LPG. I ja posiadam instalacje II generacji. Nie znam się na tym aż tak bardzo i nie powiem Ci czy to własnie ta za 1500zł Twoja ale na pewno nie jest to sekwencja. I powiem Ci, że spadek mocy oczywiście jest podczas jazdy na LPG. Ale nie jest on na tyle duży, żebym decydował się na dokładanie drugie tyle, żeby go zniwelować. Tym bardziej, że nie wiadomo na ile to pomoże. Frajda z jazdy dalej pozostaje i autko nadal dysponuje całkiem niezłym powerem.

A co do klapy bagażnika. Upewnij się czy to nie lata po prostu półka nad bagażnikiem. Bo u mnie własnie tak jest. Te gumki co mają być między półką a szybą klapy nie stykają z szybą i ona sobie lata i klepie tak nieładnie.

Pozdrawiam:)

Odpowiedz do tematu