Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sigma/Diamente ?
Autor Wiadomość
pc
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2006, 18:59   Sigma/Diamente ?

Mógłby ktoś opisać po krótce różnice między tymi dwoma wozami? Szukam i nic na temat Diamente nie mogę znaleźć.... Poza ruskimi stronami po których nie potrafię się poruszać...

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2006, 20:52   

na razie znalazłem stronkę (czyt. pokazano mi) na której jest info o modelu wiekowo tożsamym z naszym, który dostał w skali luxusu i komfortu 4,5 w skali na 10 (co tak mało?) i modelem nowszym, który dostał już tylko 3,5. ale prócz kilku zdjęć i danych opisowych, nic konkretnego nie napisali. Znalazłem też kiedyś (czyt. pokazali mi) rosyjską stronkę, ale jakoś nie przypadł mi do gustu pomysł tłumaczenia tego we własnym zakresie.
Spójrz na to z innej strony. to auto jest tak rzadkie i tajemnicze, że nawet internet nie ma dostępu do szczegółowych informacji. top secret przez poufne... :twisted:

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2006, 21:23   

i dobrze bo nawet Mazda Xedos 9 jest częściej spotykana u nas :) . Boli mnie jedynie to że laicy mówia "a co to za dziwne BMW..." :shock:

Tomek210 
Forumowicz

Auto: Sigma'96
Wysłany: 27-09-2006, 22:21   

Oj tak, wszyscy porównują moją Sigmę z BMW..
Co do Diamante (nie ma czegoś takiego jak diamente :P ) to większe zderzaki, inne tylne światła, szyby bez ramek i brak szybki w trzecim słupku to największe różnice. Zerknijcie na Allegro/OtoMoto

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2006, 23:18   

wszystkie amerykańce mają takie wielkie zderzaki. czy to jest trendy?, czy może po prostu chcą żeby te auta były jeszcze większe... ale sigma?
jak można ją porównywać do dresowozu serii 5?
7, to jeszcze przełknę. 730i porównywalnie, ale jakość materiałów....
no i znaczek na masce i grill - bezkonkurencyjne w sigmie. :twisted:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 28-09-2006, 07:56   

Czarcik napisał/a:
wszystkie amerykańce mają takie wielkie zderzaki. czy to jest trendy?, czy może po prostu chcą żeby te auta były jeszcze większe

Polecam zaglądnięcie pod zderzak. Zobaczycie tam (w wersji USA) solidny taran do masakrowania europejskich wozidełek zakamuflowany pod pojęciem "safety bar")

Sprawdzone że działa :twisted:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

pc
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2006, 08:16   

hahah, ja mam taki Ajzolek (Mam wersję amerykańską made in Australia)..

A co do porównań z BMW to moja dziewczyna mówiła, że chodzą ploty po jej firmie, iż ma zajebistego gościa który jeździ zajebistym BMW :) hahaha, mało się nie posikałem ze śmiechu...

[ Dodano: 28-09-2006, 09:41 ]
Mam fotę :)

http://images.google.com/...s%3Den%26sa%3DX

kordiank2 
Mitsumaniak
MojTytułJestZaDługi

Auto: eclipse 4G
Wysłany: 07-11-2006, 08:54   

Hubeeert napisał/a:
Czarcik napisał/a:
wszystkie amerykańce mają takie wielkie zderzaki. czy to jest trendy?, czy może po prostu chcą żeby te auta były jeszcze większe

Polecam zaglądnięcie pod zderzak. Zobaczycie tam (w wersji USA) solidny taran do masakrowania europejskich wozidełek zakamuflowany pod pojęciem "safety bar")

Sprawdzone że działa :twisted:

mogę to potwierdzić - kupilem diamante po dzwonie - spotkanie z wymuszjącą pierwszeństwo zafirą. zafir dostał tym taranem w tylną ośkę przy prędkości ok 70kmh - stracił praktycznie cały tył łącznie z klapą, zderzakiem, przesunięciem ośki, rozpierdziuchą całego zawieszenia, aż mu się drzwi otworzyły i fotel nimi wyjrzał - totalna masakra. w diamancie tylko chłodnice poszły, no jeszcze pogięta klapa i zderzak siłą rzeczy. na upartego za parę złotych możnaby to łatać, ale zafrze to trzeba byloby jakiś przeszczep połowy auta...

DZIEŁA na SZTUKI

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2006, 10:48   

Hubeeert napisał/a:
Polecam zaglądnięcie pod zderzak

to nie ładnie zaglądać komuś pod zderzak...

pc napisał/a:
(Mam wersję amerykańską made in Australia)..

wszystkie kombiaki były produkowane w Australii, a vin ich świadczy o amerykańskim rodowodzie... to sie zgadza :mrgreen:

:twisted: :twisted: :twisted:

kordiank2 
Mitsumaniak
MojTytułJestZaDługi

Auto: eclipse 4G
Wysłany: 26-11-2006, 22:07   

co do różnic w nadwoziu: tylne błotniki, klapa bagażnika - dłuższe o ok. 8cm; tylna szyba ma bardziej zaokrąglone rogi w ogóle jest bardziej owalna i większa - zachodzi na boki po ok 5cm na stronę bardziej niż w sigmie. z diamante do sigmy da się zaadoptować tylko przód i całe wnętrze. tył zupełnie nie pasuje, no na upartego zderzak można odrobinę przyciąć po blotniku. pytanie jak oni zrobili to, że z zewnątrz niewiele pasuje a środek łącznie z tapicerką drzwiową leży jak ulał?

DZIEŁA na SZTUKI

Odpowiedz do tematu