|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Chcę kupić Mitsubishi - doradzcie model. |
Autor |
Wiadomość |
DeathMan [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2006, 23:11 Chcę kupić Mitsubishi - doradzcie model.
|
|
|
Nie wiem czy dział najodpowiedniejszy ale do żadnego innego tego nie mogłem zakwalifikować. Chodzi o to, że planuje sobię w lecie kupić jakiś samochód, budżet skormny bo do 10 000 złotych, a być może nawet troszke mniej. Dlaczego Mitsubishi ? Przeglądając samochody używane w tej cenie właśnie Miśki prezentują się najładniej, mają nowoczesny wygląd przez co nawet teraz wyglądają w porządku. W tych pieniądzach mógłnym mieć Golfy, Astry i inne wynalazki ale nie chce samochodu który spotykam na ulicy jako co drugi. Pozatym Japończyki kojażą mi się z solidną marką, zresztą opiekuje się teraz Suzuki Alto koleżanki i naprawde nie można mu nieczego zarzucić.
Interesuje mnie jakiś sedan, ew. hatchback. Wiem, że w tych pieniądzach są Colty, i nawet bardzo mi się podobają, jednak jestem zwolennikiem nieco większych samochodów. Bardzo podoba mi się Carisma, ale podejrzewam, że do 10 tyś. nie kupię zadbanego modelu. Ogólnie interesują mnie modele Colt, Carisma, Galant, Lancer. Zależy mi na małej awaryjności, ładnym wyglądzie no i nie wiem jak tam w Miśkach blacha, mają ocynk ?
Co możecie mi polecić ?
Podsumujmy, szukam auta:
- ładnie się prezentującego
- dynamicznego
- do 10 tyś.
- z dobrą blachą
Który z tych modeli w tej cenie będzie najlepszy ? |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-12-2006, 23:22
|
|
|
-carismy w tej cenie nie ustrzelisz,
-galant hmm cosik z rocznika ok 95 czyli przed rekinem wg mnie nie zbyt piekne auto
-lancer - tutaj juz jest pole do popisu, wycelujesz w roczniki CAO jak i nowsze (sedan od polowy 96) auto dobre, ale nowesze egzemplarze maja maly silnik (1,3 12v 75 kucy, wg mnie troche malo na sedana ) starsze natomiast ustrzelisz w odmianie 1,6 16v 113 KM gdzie jezeli egzemplarz jest zdrowy bedzie to mala rakieta.
-colt , tutaj tak samo jak z Lancerem, za ok 10 tysi mozesz kupic Colta z przedzialu lat 92-96 (CAO) ( silniki 1,3 75 kucy i torpedowe 1,6 113 kucy, o GTi nie wspominam bo to chyba Cie nie interesuje ) oraz CJO ( modele od 96 )
sam jestem teraz w poszukiwaniu Colta do 10 tysi i szczerze mowiac znalezc ZADBANY ( bo taki egzemparz szukam ) jest cholernie ciezko, a jak trafia sie cos fajnego to juz niestety przekracza budzet .
wg mnie powinienes postawic na colta i kupic CAO lub CJO ( zalezy ktory bardziej Ci sie podoba, kupujac CAO zostanie Ci jeszcze troche kasy na ew naprawy/wymiany, ) natomiast kupujac CJO masz nowszy rocznik .
pzdr |
|
|
|
 |
DeathMan [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2006, 23:34
|
|
|
Tak właśniem myślałem, że w tych pieniądzach to jedynie Colt. CJ0 mi się bardziej podoba ale CA0 z kolei ładnie silnikowo stoi.
W pierwszym poście zapomniałem dodać, że ma to być moje pierwsze własne autko, więc szukam takiego powiedzmy kompromisu między mocnym silnikiem a ekonomicznym silnikiem. Ale podobno te silniki w Coltach mimo stosunkowo wysokiej mocy wcale dużo nie palą, prawda to ? No i jeszcze jak z blachą ? Ma ocynk ? Czy w rocznikach po 92 widać "rudą" ? |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-12-2006, 23:39
|
|
|
colty ( jak i lancery i galanty ) maja ocynk, tak wiec jezeli wczesniej nie byl nigdzie bity to raczej nie powinna nigdzie wychodzic ruda .
colciak 1,6 (CAO) na miescie powinien wsiaknac Ci ok 8 ( nie wiem czy masz ciezka noge, ale skoro to ma byc Twoje pierwsze auto , to wiadomo , ze na samym poczatku bedziesz chcial sprawdzic, co to cudenko potrafi ) a w zime po miescie pewno kolo 9-10 . na trasie kolo 6 .
naturalnie jak bedziesz troche ostrzej jezdzic to powinienes sie liczyc ze spaleniem kolo 9 - 10 - 11 po miescie ( latem )
silnik 1,3 kolo litra moze moze poltorej mniej (benzyny oczywiscie).
ps. mi lancer kombi ( z tym samym silnikiem - 1,6 16v 113 km )
srednio palil 8 po miescie w lato, w zime 10 a najmniej to 5,6 . jego rekord to 12 ( ale wtedy to wskazowka czesto widziala czerwone pole ) |
|
|
|
 |
DeathMan [Usunięty]
|
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2006, 23:46
|
|
|
Carisma za 10 tys to bedzie padaka. Jak taka znajdziesz to omijaj ja szerokim lukiem.
Rafal_Szczecin napisał/a: | galant hmm cosik z rocznika ok 95 czyli przed rekinem wg mnie nie zbyt piekne auto |
Kwestia gustu. Mi akurat sie podoba i wolal bym takiego gala jak colta. Moze teraz troche podpadne ale nie szukaj tylko miskow. Mimo tego ze to dobre i solidne auta. Sasiad szukal kiedys hondy accord i byl bez auta ponad 2 miesiace i w koncu kupil ... passata. W tej kasie masz juz jkies pole manewru. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-12-2006, 23:47
|
|
|
DeathMan napisał/a: | http://allegro.pl/item143...3_16v_koni.html |
tego odpusc
z tego co mi wiadomo nie bylo wersji 1,3 16v. no i bity w przod - calosciowki przednich swiatel , oraz siatexowaty zderzak .
DeathMan napisał/a: | http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1898395 |
ten wart uwagi ,mysle ze tez mial jakas przygode z przodu - wrazenie jak by przedni zderzak nie zgrywal sie z maska, ale tak jak napisalem wg mnie wart obejrzenia . |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 04-12-2006, 00:10
|
|
|
Za te pieniądze ja jak najbardziej i z jak największą przyjemnością wybrałbym Colta 1,6 - tyle że trudniej na takiego trafić. A dlatego że:
Bardzo ładny
Silnik torpedowy
A skoro nie wymieniłeś że musisz wozić więcej powietrza w kabinie to po co większy
Powodzenia w szukaniu !!! |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
DiPi [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2006, 07:03
|
|
|
DeathMan napisał/a: | http://allegro.pl/item143...3_16v_koni.html |
faktycznie lampy przód i tył od nowszego modelu, trochę to dziwne, a do tego brak tylnej wycieraczki, co przy tym spojlerku moze byc problem, sam mam taki i wiem ze wycieraczka jest niezbędna no chyba że lubisz latac ze szmata , no i brak zdjęcia wnetrza....
DeathMan napisał/a: | http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1898395 |
tu mnie zastanawia opis (nie jestem ekspertem), ale 1,3 silnik i 50 KM hmmm cos nie tak, a jeżeli jest taka wersja to nie poszalejesz ... z tyloma kucami ..... a do tego wydaje mi się że juz dość dlugo koles buja sie z tym autem..... |
|
|
|
 |
|
|