|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
lancer a czujniki połozenia wału !!!!! |
Autor |
Wiadomość |
mario80 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2006, 17:31 lancer a czujniki połozenia wału !!!!!
|
|
|
Ponownie witam mitsumaniakow,kolejny problem ,pytanko.mam lancerka 91 ,4g15,12v i nie mam pojecia co to jest POWERTRANZYSTOR ? gdzie on sie znajduje ? i jak go morzna sprawdzić??czy jest taka mozliwosc?Oraz co oznacze wiele uzywany przez misiaków skrót TPS ?DZIEKUJE za RADE pzdrawiam |
|
|
|
 |
burst [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2006, 17:57
|
|
|
POWERTRANSISTOR jest w aparacie zapłonowym jak go spradzić sam nie wiem, a bardzo by mi to ułatwiło życie. TPS to czujnik położenia przepustnicy potencjometr, który jest po prawej stronie przepustnicy patrząc od strony dolotu.
A tu instrukcja jak go sprawdzić |
|
|
|
 |
mario80 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2006, 11:24
|
|
|
Witam Krzychu dziekuje za rade dotyczaca sprawdzenia TPS i POWERTRA......ale ta instrukcja nic minie mowi ,jak bybyla po polsku to wszystko byloby ok takze jestem jeszcze w kropce jak moglbys mi przyblizyc jeszczeraz cosik na ten temat po polsku to bylkbym wdzieczny jeszcze mam pytnko ,gdzie sie znajduje czujnik polozenia walu??POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
burst [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2006, 15:23
|
|
|
Widzę, że walczymy z tym samym problemem. Dzisiaj sprawdziłem tranzystor i wygląda że umarł.
Sprawdzenie tranzystora jest proste, trzeba podłączyć miernik i bateryjkę wg schematu jeżeli tranzystor jest sprawny to powinno pojawić się przejście (opór bliski 0) między pinem 5 a 12 i zginąć po odłączeniu plusa bateryjki.
Jak coś to napisz na PW albo GG może razem coś wymyślimy. |
|
|
|
 |
|
|