Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja fabryczna
Autor Wiadomość
governor
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 17:45   Nawigacja fabryczna

Witam,

chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o fabrycznej nawigacji montowanej w Mitsubishi Carisma - kto ją produkował (na jakim systemie jest oparta) i jakie mapy do niej pasują (skąd można je wziąc).

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

pozdrawiam
governor

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 19:33   

w carismach sa stare typy navi do ktorych nie ma map polski i nie bedzie.

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-01-2007, 13:16   

Czy ktoś może potwierdzić że do fabrycznej nawigacji mitsubishi jest dostępna mapa polski. Spotkałem się z taka wypowiedzią. Bardzo proszę o odpowiedź , gdzie ją można zakupić i ile kosztuje. Jest na allegro oferta sprzedaży i na moje pytanie otrzymałem odpowiedź że do tej nawigacji sa mapy w serwisie.Odpowiedź powinna być czyms poparta. Ja też mogę napisać jest i co z tego wynika( to odnośnie wypowiedzi w usuniętym temacie). Ostrzeżenia za otwarcie tematu który już był są śmieszne, wystarczy przenieść temat i napisać do autora. :D
Cytat:

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 20-01-2007, 13:25   

Ale ty uparty jestes :P :lol:
Post wyzej u arturro, masz odp na swoje pytanie :?
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Wysłany: 20-01-2007, 13:55   

slawek st jak masz wątpliwości co do prawdziwości informacji kolegów to zadzwoń do pierwszego lepszego ASO i wtedy udzielą ci autoryzowanej informacji z pełnym wytłumaczeniem "dlaczego?".
Ja mam już to za sobą :) :wink:

slon
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2007, 14:15   

zamiast szukać jakiejś tandetnej płytki z nie wiadomo jaką dokładną mapą Polski kup sobie np. palmtopa z GPS i np. automapę co prawda wyjdzie ci drożej bo około 1300- 1500 zł ale działa bezproblemowo

slawek st 
Forumowicz

Wysłany: 20-01-2007, 21:23   

Dziękuję za radę ale mnie interesuje czy są mapy polski do fabrycznej nawigacji w Carismie.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 20-01-2007, 21:31   

slawek st napisał/a:
Dziękuję za radę ale mnie interesuje czy są mapy polski do fabrycznej nawigacji w Carismie.

slawek st .... nie męcz stwora. Kilka postów wyżej:
arturro napisał/a:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

slawek st 
Forumowicz

Wysłany: 20-01-2007, 21:57   

Znalazłem to , zapytałem o to czy wyświetlacz jest zamienny z tym bez nawigacji i o mapę polski ,otrzymałem taką odpowiedź
Cytat:
Witam wyświetlacz jest taki sam tylko kolorowy i zawiera więcej informacji. Mam mapę niemiec szwajcari i austrii Mapa Polski podobno jest już dostępna w serwisach.
Dlatego chciałem się upewnić na forum, nadal brak mi wiarygodnej odpowiedzi.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2007, 22:03   

slawek st napisał/a:

NIE MA MAP POLSKI
NIE MA MAP POLSKI
NIE MA MAP POLSKI
NIE MA MAP POLSKI
NIE MA MAP POLSKI
NIE MA MAP POLSKI
NIE MA MAP POLSKI

DOOOOTTTAAARRLLLOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

slawek st 
Forumowicz

Wysłany: 20-01-2007, 22:16   

Kolego w jakim celu krzyk, znam Twoją wypowiedź ale dlaczego Ty masz być bardziej wiarygodny niż sprzedajacy nawigację na allegro. Zaswsze trzeba się upewnić. Na podstawie czego Twoja wypowiedźma być tak wiarygodna?.

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 20-01-2007, 22:26   

Sławku, po prostu Arturro ten temat jakiś czas temu dosyć dobrze rozgryzał (W ASO, bodaj że też w Mitsubishi Polska) i wynikiem odpowiedzi było to co powyżej, map polski do starego typu nawigacji (czyli tego z carismy) nie ma i nie będzie, ponieważ nawigacja obecnie w ogólne nie jest montowana w nowych autach (już od dość długiego okresu czasu), do tego jest jej niedużo w polsce wiec co za sens pchać kasę w opracowywanie specjalnie mapy dla tej nawigacji. Więc sprzedawca z allegro po prostu ma błędne informacje, a może pomyliło mu się z innym modelem nawigacji.

A teraz do Arturro i Matejko bo trochę mnie to razi, na początek cytat z regulaminu :

Cytat:
8. Zawsze pamiętaj, że
8.1. Forum jest przyjazne dla użytownika czyli nie bądź nieuprzejmy dla innych
8.2. Nie ma przymusu pisania na forum. Jeżeli coś Cię drażni nie musisz odpowiadać. Jeżeli pytanie było zadane 1000 razy a nie chce Ci się napisać odpowiedzi 1001 raz - nie pisz - "użyj funkcji Szukaj". Albo podaj konkretny link z odpowiedzią, albo weź na wstrzymanie.

Kolega Matejko dał Sławkowi ostrzeżenie za to niby że nie użył funkcji "szukaj", niby też złamnnie regulaminu, punkt któryś tam. Ale ktoś tu złamał punkt 8.1 oraz 8.2, ciekawe czy dostanie ostrzeżenie...? :)
A wydzieranie się Arturro też uważam za niepoważne, nie masz ochoty odpisać kulkturalnie i na temat, nie pisz, znajdą się inni co napiszą, albo nie znajdzie się nikt i wtedy ten co zadał pytanie pójdzie szukać informacji gdzieś indziej.

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8
Ostatnio zmieniony przez stanik 20-01-2007, 22:41, w całości zmieniany 2 razy  

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2007, 22:26   

wiesz co smieszysz mnie :D
skoro wierzysz dla kolesia ktory prawdopodobnie nic nie wiem na temat sprzedawanego przedmiotu ok, twoja sprawa.
a krzyknalem sobie bo jest to juz kolejny twoj temat nt navigacji i widac ze po polsku nie umiesz czytac.
a wiem bo jestem bardziej zorientowany od ciebie.

[ Dodano: 20-01-2007, 22:29 ]
stanik napisał/a:
A wydzieranie się Arturro też uważam za niepoważne, nie masz ochoty odpisać kulkturalnie i na temat, nie pisz, znajdą się inni co napiszą, albo nie znajdzie się nikt i wtedy ten co zadał pytanie pójdzie szukać informacji gdzieś indziej.

a co juz wydzieranie sie na forum jest zabronione?

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 20-01-2007, 22:31   

owszem, jest w regulaminie punkt 8.1 (cytat powyżej) który mówi o byciu przyjemnym dla innych i kto jak kto ale moderator ten regulamin powinien może nie tyle znać na pamięć ale przynajmniej go przestrzegać i dawać przykład swoim zachowaniem a nie, wręcz ten regulamin łamać.

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2007, 22:38   

nie musze sie tlumaczyc ale krzyknalem sobie bo dzis dla slawka st odpisalem kilka razy o tym ze nie ma map nie mowiac o cytatach innych ale on dalej drazy temat i pyta sie czy sa.
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=8304

Odpowiedz do tematu