Demontaż głowicy |
Autor |
Wiadomość |
Grzegorz76
Forumowicz

Auto: Pajero III 3,2 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-01-2018, 20:49 Demontaż głowicy
|
|
|
Witam.
Prawdopodobnie poleciała mi uszczelka lub pękła głowica, objawy to słabe ogrzewanie na postoju i bąbelkowanie w zbiorniczku. Moje pytanie czy do zdjęcia głowicy potrzebny jest kanał/podnośnik
Czy dostęp do wszystkiego jest od góry pytam bo chciałbym niebawem się za to zabrać ale niestety u mnie nie mam kanału a nie chciałbym w połowie roboty wzywać lawetę. Płyny ustrojowe dam rade zlać bez kanału. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-01-2018, 13:05 Re: Demontaż głowicy
|
|
|
Grzegorz76 napisał/a: | Witam.
Prawdopodobnie poleciała mi uszczelka lub pękła głowica, objawy to słabe ogrzewanie na postoju i bąbelkowanie w zbiorniczku. Moje pytanie czy do zdjęcia głowicy potrzebny jest kanał/podnośnik
Czy dostęp do wszystkiego jest od góry pytam bo chciałbym niebawem się za to zabrać ale niestety u mnie nie mam kanału a nie chciałbym w połowie roboty wzywać lawetę. Płyny ustrojowe dam rade zlać bez kanału. |
Nie jest potrzebny kanał. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Grzegorz76
Forumowicz

|
Wysłany: 27-01-2018, 18:18
|
|
|
Tak siedzę i studiuje manuala i wynika, że chłodnica EGR jest chłodzona cieczą Jakie mogą być objawy jej uszkodzenia? teoretycznie też może bąblować w zbiorniczku i zapowietrzać się układ ? U mnie nie paruje z wydechu płyn, olej czysty |
|
|
|
 |
ajo1212
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 27-01-2018, 22:27
|
|
|
Dla sprawdzenia chłodniczke możesz pominąć na chwilę by jej nie przegrzac bo wtedy może się rozszczelnic |
|
|
|
 |
Grzegorz76
Forumowicz

|
Wysłany: 28-01-2018, 15:04
|
|
|
Dalej bombluje czyli to nie to. Nic tylko zakasać rękawy i do boju z głowicą. Jak zdejmowałeś głowice to kolektor wydechowy odkręcałeś na samochodzie od głowicy czy wyszedł z głowicą |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 29-01-2018, 08:04
|
|
|
Grzegorz76 napisał/a: | Tak siedzę i studiuje manuala i wynika, że chłodnica EGR jest chłodzona cieczą Jakie mogą być objawy jej uszkodzenia? teoretycznie też może bąblować w zbiorniczku i zapowietrzać się układ ? U mnie nie paruje z wydechu płyn, olej czysty |
Jeśli dojdzie do rozszczelnienia chodniczki EGR to w układzie chłodzenia wzrośnie ciśnienie i będzie bomblować. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|