DZIWNE ODGŁOSY PRZY SKRZYNI I REDUKTORZE PAJERO SPORT |
Autor |
Wiadomość |
MAX-315
Forumowicz
Auto: MITSUBISHI PAJERO SPORT V3.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Gru 2009 Posty: 97 Skąd: PADEW NARODOWA
|
Wysłany: 07-01-2012, 19:33 DZIWNE ODGŁOSY PRZY SKRZYNI I REDUKTORZE PAJERO SPORT
|
|
|
Witam mam mały problem ostatnio zaówazyłem ze jak wzucę na luz tak przy 80 km/h to słychac jakies dziwne zegotanie dobiegające od skrzyni lub reduktora jak wcisnę sprzęgło to troszkę cichnie sprzegło wymieniałem pół roku temu kompletne wraz z łozyskiem w kole zamachowym i jeszcze dziwnie mi zaczeły wchodzic biegi a najbardziej z jedynki na dwójke jest taki dziwny opur czasami to słychać delikatne zgrzytniecie i wsteczny tez czasami niechce wejsc dopiero za drugim razem dodam jeszcze ze jak puszczam gwałtownie sprzegło to jest takie szarpniecie jakby poduszka była walnieta az zatrzesie reduktorem takie stukniecie a poduszki sa dobre bo sprawdzałem i nawet po odkreceniu wału tylniego tez telepie i słychac od reduktora dziwne dzwieki gruchotanie i jakies piszczenie delikatne.
Co o tym sadzicie
Pozdrawiam MAX |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 07-01-2012, 21:13 Re: DZIWNE ODGŁOSY PRZY SKRZYNI I REDUKTORZE PAJERO SPORT
|
|
|
MAX-315 napisał/a: | Witam mam mały problem ostatnio zaówazyłem ze jak wzucę na luz tak przy 80 km/h to słychac jakies dziwne zegotanie dobiegające od skrzyni lub reduktora jak wcisnę sprzęgło to troszkę cichnie sprzegło wymieniałem pół roku temu kompletne wraz z łozyskiem w kole zamachowym i jeszcze dziwnie mi zaczeły wchodzic biegi a najbardziej z jedynki na dwójke jest taki dziwny opur czasami to słychać delikatne zgrzytniecie i wsteczny tez czasami niechce wejsc dopiero za drugim razem dodam jeszcze ze jak puszczam gwałtownie sprzegło to jest takie szarpniecie jakby poduszka była walnieta az zatrzesie reduktorem takie stukniecie a poduszki sa dobre bo sprawdzałem i nawet po odkreceniu wału tylniego tez telepie i słychac od reduktora dziwne dzwieki gruchotanie i jakies piszczenie delikatne.
Co o tym sadzicie
Pozdrawiam MAX |
Sprawdź. pozom oleju w zbiorniczku na pumie sprzęgła, sprawdź poziom oleju w skrzyni biegów. sprawdź wysprzedać. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
MAX-315
Forumowicz
|
Wysłany: 08-01-2012, 08:29
|
|
|
Witam sprzegło odpowietrzone poziom plynu jest w normie olej w skrzyni tez jest i w reduktorze tez wysprzeglik chodzi zastanawiam sie co tam jest nie tak czy jakies łozysko siada tylko teraz niewiem czy w reduktorze czy w skrzyni niewiem jakie było by lepsze rozwiazanie rozbierac i sprawdzac czy kupic skrzynie z reduktorem ale sa ruzne ceny
Pozdrawiam MAX |
|
|
|
 |
piotr-stihl
Forumowicz

Auto: mitsubishi L200
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 125 Skąd: Pabianice
|
|
|
|
 |
MAX-315
Forumowicz
|
Wysłany: 08-01-2012, 13:43
|
|
|
Witam nieorientujecie sie moze jaki bedzie koszt łozysk do skrzyni i reduktora do sporta V3.o 24zaw chodzi mi o wszystkie jakie tam są
Moze ktos ma rysunki poszczegulnycz czesci skrzyni i reduktora takie cos jak rospiska z rysunkami jak gdzie co idzie wraz z numerami czesci
Pozdrawiam MAX |
|
|
|
 |
|