|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nowy automat w L200? |
Autor |
Wiadomość |
Polluks
Nowy Forumowicz
Auto: Ford Mondeo MK3; VW Touran
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-09-2011, 18:55 Nowy automat w L200?
|
|
|
Witam!
Planujemy kupić w firmie trzy eLki. Jedna z nich będzie prawdopodobnie wersja Instyle. Zastanawiamy się nad wersją skrzyni. W nowym katalogu jest podane iż jest to "5 biegowa elektronicznie sterowana skrzynia biegów z trybem sportowym". Na zdjęciu widnieje gała identyczna jak w Pajero.
Czy ktoś z forumowiczów ma auto wyposażone w taką skrzynię?
Jak się ona sprawuje?
Czy jest duża poprawa pracy w porównaniu do poprzedniej?
I najważniejsze... Czy warto dopłacać do automatu w tym modelu Mitsubishi? bo generalnie jestem zwolennikiem automatycznych skrzyń. |
|
|
|
 |
Mateusz
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Dołączył: 11 Lip 2007 Posty: 116 Skąd: Warszawa/Kalisz/Polska
|
Wysłany: 28-09-2011, 21:01
|
|
|
witaj,
nie wiem czy moja odpowiedz bedzie pomocna, poniewaz wczesniej nie jezdzilem automatem, tym bardziej w L200, ale, od 4.000 km jestem posiadaczem takowej wersji i jestem zadowolony. Skoro jestes zwolennikiem automatycznych skrzyn, powinienes wiedziec sam, co robic. Polecam jazde probna z AT ja tak zrobilem.
pozdrawiam,
mateusz |
|
|
|
 |
jacek z płocka
Forumowicz
Auto: L200 07 AT Rallyart, MSS 1,6
|
Wysłany: 15-02-2012, 22:02
|
|
|
Witam, w nowej wersji jest już 5 biegowy automat z sekwencją, chyba taki sam jak w Pajero. Nie wiem jak jeździ, ale pewnie lepiej niż 4 biegowy bez sekwencji ze starej Eli. Ja mam tą starą wersję z założonym samodzielnie termostatem atf-u (pewnie czytałeś jakie były z tym przewalanki) i jestem z niego zadowolony. Oczywiście używam Eli do tego do czego została stworzona i jest przez 100 tys. km bezawaryjnie. POzdr |
|
|
|
 |
|
|