Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 09:04 |
Jaki autoalarm i dziwne odłosy ze sprzęgła |
Autor |
Wiadomość |
llukasz [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2007, 22:24 Jaki autoalarm i dziwne odłosy ze sprzęgła
|
|
|
Witam wszystkich
Od tygodnia jestem posiadaczem nowego L200. Jeśli można to mam parę pytań:
Alarm - jakie macie założone do swoich bryczek i jakie mają funkcję i co z tylną klapą - oryginalnie nie jest wyposażona w centralkę i każdy może sobie otworzyć bądź kiedy i nie ma też masówki od alarmu. Wiadomo jak sie ma otwartą skrzynię to po co zamykanie, ale w przyszłości mam zamiar założyć jakiś hard top i co wtedy?
I jeszcze jedno pytanko - mam w manualu i na początku nie zauważyłem tego, ale wydaje mi się, że nie było czegoś takiego. Jak mam nie wciśnięty pedał sprzęgła (czy to jest luz czy jazda na minimalnych obrotach na biegu bez gazu) to jest taki odgłos jakby silnik zaczął głośniej klekotać, po naciśnięciu pedału sprzęgła w kabinie robi się cichutku i słychać minimalnie pracę silnika - ciekawy jestem czy wy też macie coś takiego? (może ten model tak ma?). A może coś zaczyna się dziać ze sprzęgłem bądź coś innego nawala, ale już po 1100 km? Z góry dzięki za info jak jest w waszych eleczkach. |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2007, 22:57
|
|
|
Zaczyna hałasować łożysko oporowe |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-06-2007, 09:02
|
|
|
Gdzies na forum byla opisana kwestia zamka w klapie. Jakas "zlota raczka" cos takiego komus dorobila. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
gremisiek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2007, 11:35
|
|
|
Czesc
- alarm: mam podpiety alarm pod hardtop, ale sam hardtop jest zamykany na kluczyk
- sprzeglo: moj L200 ma dolkadnie takie same objwawy, przy nacisnieciu sprzegla wycisza sie na wolnych obrotach. wiec chyba to standard
Greg. |
|
|
|
 |
Mishiek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2007, 15:59
|
|
|
Żaden standard - u mnie nie ma takich objawów. A co do "złotej rączki" to mi właśnie taka zrobiła zamek centralny w klapie, i to podpięty pod autoalarm |
|
|
|
 |
llukasz [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2007, 20:46
|
|
|
dzięki za info
To jak Gremisiek jedziemy ze swoimi eleczkami do serwisu skoro u Mishka jest cisza? Wydaje mi się, że nie jest to normalne.
Mishiek centralny masz wmontowany w klapę czy w hadtopa? Jeśli tylko w klapę to jaką masz zabudowę?
Zobaczymy co dalej, może ktoś sie jeszcze wypowie z użytkowników elki na temat tego hałasu - gdyby go nie było to w środku na wolnych jest naprawdę super cicho. |
|
|
|
 |
ed1 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2007, 22:41
|
|
|
Cześć jestem nowym zarejstrowanym na tym forum,chociaż śledziłem to forum od kilku miesięcy.Od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem nowego L200.
Przejechałem 1300 km i mam ten sam objaw ze sprzęgłem co Ty-może tak ma być?
Odgłosy takie są od momentu wyjechania z salonu.
Na pocieszenie powiem,że u mnie przecieka i ciężko zamyka się zabudowa orginalna z Mitsu i zamontowana w serwisie.
A poza tym auto bardzo przyzwoite-tylko czemu takie twarde? Ciężko się przyzwyczaić po jeżdżeniu produktami francuskiej motoryzacji przez ostatnich kilkanaście lat.
Może wiecie kiedy powinienem wykonać pierwszy przegląd,bo w salonie nie do końca wiedzieli-jeden ze sprzedających powiedział,że po 20 tys,a drugi ,że już po 2tys i od razu z wymianą wszystkich płynów.
Proszę o podpowiedź w tej sprawie,bo nie wiem czy nie muszę już zacząć zbierać kasy na przegląd.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
llukasz [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2007, 22:53
|
|
|
no ładnie to już trzeci w klubie "dziwnych odgłosów" wiec chyba na razie to oleję. A twardy musi być bo to w końcu mała ciężarówka Ja swojego przyprowadziłem z zachodu i jechało sie wyśmienicie dopiero jak zjechałem z autostrady pod Opolem to dopiero poczułem prawdziwe oblicze naszych dróg, ale przecież nie jest tak źle wręcz przeciwnie mi sie podoba drugie auto mam francuza i wolę jednak elkę W Krakowie kupiłeś? W jakiej wersji - długo musiałeś czekać na autko?
Jeśli chodzi o przegląd to po 20 000 pierwszy. |
|
|
|
 |
Mishiek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2007, 08:29
|
|
|
llukasz napisał/a: | Mishiek centralny masz wmontowany w klapę czy w hadtopa? Jeśli tylko w klapę to jaką masz zabudowę? |
mam sztywną składaną klapę kupioną tu http://www.steeler.pl/ind...pkat2=26&id=155 a sam zamek mam założony w burcie - działa świetnie |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 02-06-2007, 14:42
|
|
|
ed1 napisał/a: |
Może wiecie kiedy powinienem wykonać pierwszy przegląd,bo w salonie nie do końca wiedzieli-jeden ze sprzedających powiedział,że po 20 tys,a drugi ,że już po 2tys i od razu z wymianą wszystkich płynów.
Proszę o podpowiedź w tej sprawie,bo nie wiem czy nie muszę już zacząć zbierać kasy na przegląd.
Pozdrawiam |
Wszystko jest w ksiazce serwisowej jak sadze. Tak wogole to co to za ASO bo nie chce mi sie wierzyc, ze taka odpowiedz uzyskales. Nie pamietam dokladnie co zprzegladami w nowych "elkach". Sprawdze w poniedzialek i dam znac. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
llukasz [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2007, 19:41
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi wszystkim - teraz weekend wiec jest cisza, ale z początkiem tygodnia ktoś się jeszcze może wypowie - dlatego nasuwa mi się kolejne pytanko:
Czy kiedykolwiek korzystaliście z assistance na Europe i tak na wszelki wypadek jaki jest numer telefonu - jakby nagle hałas od strony sprzęgła ucichł, ale autko przestało jeździć |
|
|
|
 |
ed1 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2007, 22:46
|
|
|
Cześć.Kupiłem w RM Filipowicz-wersja Intense.Czekałem nieco ponad 2 tygodnie.
Napisałeś,że odgłosy ucichły i nie wiem czy dobrze zrozumiałem-auto przestało jechać, czy może pogorszyły się jego właściwości jezdne?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
llukasz [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2007, 23:33
|
|
|
Auto śmiga, tylko tak na zapas zapytałem się odnośnie mitsubishi assistance - jak działa i jaki jest numer do nich. |
|
|
|
 |
Gene

|
|
|
|
 |
luk.maz [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 10:04
|
|
|
No tak ale nie znalazlem numeru telefonu - albo poprostu nie doczytalem
Mam rozumiec, ze jesli moja zona przebije opone to oni bezplatnie zmienia jej kolo? I naprawia?
O jest numer teraz znalazlem na zdjeciu - ale malo widoczny - teraz pytanie czy jak zakupilem auto poza granicami to dzwonie na numer Panstwa w ktorym zakupilem czy na nasz Polski? |
|
|
|
 |
|