|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ForeFront Microsoftu |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 24-02-2012, 11:39 ForeFront Microsoftu
|
|
|
W pracy zmienili nam wyjście internetowe "na świat" przez jakąś "bramkę" + zainstalowane zostało oprogramowanie Microsoftu Forefront. Pewnie słusznie ale:
- nie ma dostępu do niektórych stron www, między innymi blokowane jest jedno z for, które czytam (Mitsumaniaki na szczęście chodzą )
- nie działają komunikatory GG, Tlen
- być może są jeszcze jakieś bolączki....
Nasz Admin, nie wiem czy nie umie, nie chce, czy też nie może nic zrobić w tej sprawie
Czy ktoś ma pomysł jak "obejść" to rozwiązanie |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 24-02-2012, 19:46
|
|
|
Niezłe rozwiązanie, odpalasz sobie w domu proxy i puszczasz cały ruch przez nie, albo przeglądasz net na domowym komputerze zdalnie. Zaleta działa bardzo szybko, wada mogą Cie łatwo zablokować.
Są też komercyjne serwery proxy, czasem mają dostęp testowy że co 10 minut trzeba się łączyć na nowo, ale skoro masz soft który ma przeciwdziałać temu, to te serwery mogą też być zablokowane.
Ostatnie rozwiązanie, to sieć Tor, bardzo mała wydajność pracy, dużo losowych "bramek" wyjściowym poblokowanych (np na mitsumaniakach czy allegro), ale praktycznie nie do zablokowania. |
|
|
|
 |
|
|