|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:17 |
Carisma 1.9 did 2003 |
Autor |
Wiadomość |
Maximal
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 90km 1998
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-04-2012, 15:45 Carisma 1.9 did 2003
|
|
|
Witam,
Chcialbym poznac wasza opinie na temat tego auta http://otomoto.pl/mitsubi...-C23573967.html . Widzicie w nim cos niepokojacego? Warto jechac po niego 300km? Ja osobicie nie zawuazylem w nim nic co by mnie moglo odstraszyc ale chce poznac opinie specjalistow |
|
|
|
 |
abel73
Forumowicz abel73
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 Di-D
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lip 2009 Posty: 70 Skąd: Giżycko
|
Wysłany: 10-04-2012, 22:31
|
|
|
Przebieg zdecydowanie zaniżony i jeśli tu jest oszustwo to na pewno w pozostałym opisie też takowe się znajdzie. Ale to jest tylko moja opinia. |
|
 |
Faraday
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 252 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 11-04-2012, 10:25
|
|
|
Moim zdaniem należy zapomnieć o przebiegu auta z zachodu rzędu 15-20 tys.km rocznie. Tam nie kupuje się auta z silnikiem Diesla tylko po to, aby mniej paliło... różnica w cenie paliwa jest niewielka (w Polsce olej napędowy okresowo jest droższy od benzyny), zatem różnica w cenie zakupu musi się zwrócić poprzez niższe spalanie, a to wymaga czasu.
Generalnie zasada jest taka, że samochody z silnikami Diesla służą do jazdy, a nie do oglądania ich czy pokazywania sąsiadom - jak to bywa w Polsce.
Moim zdaniem dla Cari z silnikiem diesla realny przebieg na zachodzie to ok.30tys.km. W Polsce może wynosić nieco mniej. |
|
|
|
 |
|
|