|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Porządny mechanik do rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
Hanks
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 95' 1.3
|
Wysłany: 11-02-2012, 12:04 Porządny mechanik do rozrządu
|
|
|
Cześć,
mam nastepujacy problem, strzelil mi pasek rozrzadu w Colcie 1.3 12V 95', wstepna diagnoza u mechanika z gdanska na Warszawskiej ze nie mam kompresji i potrzebny remont głowicy.
Pytania do Was:
1) Lepiej mi remontowac glowice (zaśpiewali 1400zł) czy kupić inną zplanowac + nowe uszczelki i montaz (~1100)?
2) Czy ktos w ostatnim czasie robil rozrzad w miśku w gdansku/trojmiescie? (w dziale polecane ciezko znalezc jakis warsztat co robil porzadnie rozrzad)
3) Ma ktos moze sprawna glowice lub silnik do przekładki?
Z gory dzieki za pomoc! |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-02-2012, 21:45
|
|
|
najlepiej kupić silnik - za 500 zł można już znaleźć
najlepiej też kupić go jeszcze w aucie - czyli by można było sprawdzić, odpalić, posłuchać, powąchać - czasem są takie okazje
w Gdańsku poleciłbym mojego kolegę - ale taniej raczej nie będzie
(no chyba, że sama przekładka, to wtedy z 500 zł by wziął) |
|
|
|
 |
Hanks
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-02-2012, 19:09
|
|
|
Najwazniejsze dla mnie jest zeby naprawa byla zrobiona dobrze, jesli mozesz podaj jakiś namiar do kolegi o ktorym piszesz (lub na PW). O wymianie silnika tez myslalem, moze ktoś z Was ma/zna kogoś kto ma silnik 4g13 z colta CA1A? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-02-2012, 07:04
|
|
|
PAMA - Krzysztof Papis, Lublewo Gdańskie, Wybickiego chyba 80
wpisz w google, to znajdziesz wszystkie dane |
|
|
|
 |
Hanks
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2012, 11:52
|
|
|
Lublewo brzmi świetnie, tym bardzie ze mieszkam po "gdańskiej" stronie Kowali
dzieki za namiar, dam znac jak ta naprawa sie potoczy
[ Dodano: 25-02-2012, 20:09 ]
W tym tygodniu (wtorek) odebralem auto, co najważniejsze - chodzi gruntowny remont wykonany, w przyszlym tyg. mam podjechac na regulacje zaworow. Wszystko byloby idealnie, gdyby nie dwa "ale": auto w srodku cale sie lepiło od smarów i oleju (kolo kierownicy, drazek skrzyni, klamki, ręczny...) oraz panowie porysowali mi lewe nadkole w okolicach reflektora . Nie winie p.Krzyska, ale powinien patrzec na rece swoim chlopakom, moim zdaniem. |
|
|
|
 |
|
|