|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wysokie obroty na biegu jałowym E33A |
Autor |
Wiadomość |
dNa [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2006, 19:16 Wysokie obroty na biegu jałowym E33A
|
|
|
Witam mam galanta E33A 2.0 benzyna z 91roku Od paru dni mam problem z wysokimi obrotami na biegu jałowym tzn. ok 1500-1700 obr/min na zimnym i ciepłym silniku problem zanika przy postoju na swiatlach lub skrzyzowaniu po mocniejszym wcisnieciu pedalu hamulca do podlogi. Czy wie ktos co to moze byc podejrzewam ze może to być przepustnica do czyszczenia. Zna ktos może dobry i tani warsztat w Bydgoszczy gdzie moga to zrobić pożadnie. Dziekuje z gory za pomoc |
|
|
|
 |
wladek8 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2006, 11:21
|
|
|
Witaj
Ja podobnie jak Ty borykam sięz wolnymi obrotami i jak do tej pory nie umiem sobie z tym poradzić na mechaników już nie licze bo szkoda kasy jeżeli znajdew miare ciepły garaz to sam zabiore sie z czyszczenie gażnika i jeżeli bedę miałzadawalajace wyniki to powiadomię
pozdrawiam władek
[ Dodano: 12-01-2007, 23:11 ]
Witam ponownie no i stało siewymontowałem gaźnik ale nic po zatymzabrakło mi odwagi żeby dalej w nim grzebać za dużotam przewodów i czujników i nie posunołem siędo dalszej interwencji umyłem troszkez zewnątrz i przesmarowałem WD40 teelementy które pracują i odziwo po założeniu gaźnika na swoje miejsce problem z obrotami znikł jest wszystko miodzio aleuprzedzam jeżeli sięteżdo tego zabieżesz tomożesz mieć problemy ze szpilkami bo umnie to one wynikły poprostu zerwałem gwinty w kolektorze i musiałem gwintowaćna 10 i dorabiaćnowe szpilki tak więc przemyśl co dalej czy warto sięnieraz narobići przy okazji stracić sporo nerwów
Pozdrawiam Władek |
|
|
|
 |
|
|