Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Dziwne akcje z Centralnym
Autor Wiadomość
sir_szaja
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2008, 20:24   [Carisma] Dziwne akcje z Centralnym

Witam mam mały problem z centralnym auto jakie posiadam to Cari 98' 1.6 16V GLX, otóż zakładałem alarm i teraz central działa tylko z pilota, a nie trybi w żaden sposób ani z guzika, tego obok ręcznego ani z kluczyka, macie może jakieś sugestie co może mu być?
Pozdrowionka dla wszystkich :D
Ostatnio zmieniony przez glina 22-01-2013, 08:45, w całości zmieniany 1 raz  

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-03-2008, 21:51   

Sugestia hmm odłączony kabelek ; ) Gdzieś na forum był schemat instalacji elektrycznej gdzie były kabelki, jeśli znajdę go przed Tobą to wkleje;)

[ Dodano: 17-03-2008, 16:20 ]
Schemat

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

sir_szaja
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2008, 17:37   

Sprawdziłem tą skrzyneczkę pod kierownicą w której jest umieszczony przekaźnik od centralnego ale niestety nadal nie działa a nie widze w niej żadnych odchyłów od normy, zero odłączonych kabli. Co gorsza nawet po odłączeniu alarmu centralny nadal nie chce działać :cry:
Help!

LeszsekS
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 20:35   

Juiceman napisał/a:
Sugestia hmm odłączony kabelek ; ) Gdzieś na forum był schemat instalacji elektrycznej gdzie były kabelki, jeśli znajdę go przed Tobą to wkleje;)

[ Dodano: 17-03-2008, 16:20 ]
Schemat

Ech, :shock: a taki sam schemacik do MSW 2.4 GDI :o

Albo inaczej, gdzie podłączyć diodę świetlną aby sygnalizowała (załączała się) po zamknięciu samochodu.

kreta
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2008, 20:56   Re: Dziwne akcje z Centralnym

sir_szaja napisał/a:
Witam mam mały problem z centralnym auto jakie posiadam to Cari 98' 1.6 16V GLX, otóż zakładałem alarm i teraz central działa tylko z pilota, a nie trybi w żaden sposób ani z guzika, tego obok ręcznego ani z kluczyka, macie może jakieś sugestie co może mu być?
Pozdrowionka dla wszystkich :D
Witam też mam problem z centralnym ( identyczna Carisma) tylko problem inny- otóż pilot nie otwiera zamków za to je zamyka - niekiedy otworzy za to zamknie zawsze?

MoLi_TRN
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2008, 00:23   

ja mam tez mały problem... zrobilo sie chlodno i centralny nie zawsze łapie na wszystkie dzwi, zarowno z pilota jak i z kabiny... wydaje sie jakby silniczki od centrali siły nie miały ://///////////

Artex 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 99r.
Wysłany: 04-10-2009, 10:24   

Witam !!! Mam podobny problem z centralnym tylko nie wiem z jakiego powodu w czasie otwierania kluczykiem nie otwiera wszystkich drzwi , natomiast podczas zamykania zamykają się wszystkie . Czy ktoś może mi coś doradzić gdzie tkwi problem czy ktoś już miał coś podobnego ? Dziękuję

ramzinho 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 100KM
Wysłany: 04-10-2009, 14:49   

Miałem kiedyś podobnie. Problemy się zaczęły jak się zimno zrobiło.
Rozkręciłem wszystkie drzwi po kolei i spryskałem wszystko co się dało WD. Teraz chodzi bez najmniejszych problemów.

Artex 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 99r.
Wysłany: 04-10-2009, 15:23   

Dzięki może coś w tym jest będę musiał zrobić to samo mam nadzieję , że pomoże . Pozdrawiam !!!!

mateuszwalus 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma GLX 1.8
Wysłany: 03-01-2011, 17:09   

Witam mam crisme 95 i chciałbym dodać do niej pilot bo nie jest zaprogramowany problem w tym że wszyscy piszą o pilotach które maja dwa przyciski a mój ma jeden jesli ktoś wie jak to zrobić prosze o pomoc

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 03-01-2011, 20:07   

Jeśli to nie jest oryginalny pilot to najlepiej zakupić i zamontować nowy sterownik z pilotami, koszt od 50-100zł.
Poczytaj tutaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=16485
Ewentualnie o programowaniu oryginalnego jest tu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=54786

mateuszwalus 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma GLX 1.8
Wysłany: 04-01-2011, 19:15   

Dzięki za pomoc zdecydowałem sie na nową centralkę bo sposoby na zaprogramowanie pilota u mnie nie działaja jeszcze raz wielkie dzięki

[ Dodano: 05-01-2011, 21:36 ]
Witam mam małe pytanko a właściwię chodzi mi o opinię co sądzicie o tym sterowniku c.z. do mojej carismy

http://moto.allegro.pl/un...1383529095.html

PatricoWroc 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI Elegance
Wysłany: 26-01-2012, 16:06   

Żeby nie zakładać nowego tematu napiszę tu.

Jak zauważyłem, praktycznie wszyscy użytkownicy Cari mają w swoich autach centralny z pilota.
Kupiłem auto bez tego. Gdzie w aucie znajduje się centralka od tego żeby zobaczyć czy też coś takiego mam, ew. ile kosztuje taka centrakla z pilotem?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 26-01-2012, 16:14   

Jak już wyżej napisałem taki sterownik z pilotami można kupić za około 50 -100zł lub do 150 można kupić alarm z funkcją centralnego zamka.
A jak to zamontować opisane jest tutaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=16485
W starszej wersji Carismy oryginalny sterownik jest umieszczony pod środkową konsolą w okolicy popielniczki, możliwe, że dwójce jest podobnie.

PatricoWroc 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI Elegance
Wysłany: 26-01-2012, 16:25   

Dzięki za informację. Jak będzie troszkę cieplej lub znajdą garaż jakiś wolny to pogrzebię. :twisted:

Odpowiedz do tematu