|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ocena zawieszenia |
Autor |
Wiadomość |
M@teusz607
Forumowicz M@teusz607
Auto: Honda Accord CL7 2.0 i-VTEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 198 Skąd: Radzyń Podlaski
|
Wysłany: 26-03-2012, 12:31 Ocena zawieszenia
|
|
|
http://zapodaj.net/acb17d461f36.jpg.html
Pytanie jak w temacie. Jak oceniacie to zawieszenie i wogóle jak mam rozumieć te uślizgi 1,6m/km i 2,1m/km? auto z 2003 roku, ale proszę nie oceniać "... jak na ten rok" |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 27-03-2012, 19:03
|
|
|
Ja uślizgu nigdy nie mierzyłem, nawet na geometrii takiego parametru mi nie pokazywali. 80% to wartość ok, takiego rzędu mają nowe amortyzatory. Pomiar amortyzatorów nic nie wnosi, sam amortyzator jest stosunkowo tanią częścią i zużywa się dopiero przy dużych przebiegach, ważniejsze są luzy na tulejach gumowych i geometria zawieszenia. Ja u siebie miałem ponad 70% przy zerwanej tulei przedniego wahacza. Geometrię można ustawić, ale wymiana tulei gumowych to ciężka sprawa, bo nie dość że same tuleje trochę kosztują, mogą być niedostępne, wtedy wahacze do wymiany. Sama wymiana nie jest skomplikowana ale dość kłopotliwa czasem odkręcić śrub w zawieszeniu się nie da i trzeba ciąć, a to są koszty śrub i roboty. |
|
|
|
 |
|
|