Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki telefon wybrać?
Autor Wiadomość
Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-06-2012, 09:16   Jaki telefon wybrać?

Witam potrzebuje waszej pomocy w wyborze telefonu służbowego.
Do tej pory używałem Noki E52 i jestem bardzo zadowolony ale muszę zmienić na coś nowszego , dla mnie telefon ma dzwonić , mieć GPSa i działać w T27.
Do wyboru mam :
1. HTC Wildfire S
2. Nokia 710 lub 500
3. Samsung S5830 Galaxy Ace
4. Sony Ericsson Xperia Mini Pro
5. Sony Ericsson Xperia neo V
6. Sony Ericsson Live with Walkman

Będę bardzo wdzięczny za pomoc, testy już czytałem i z tych co widziałem to najlepiej wypada Sony Ericsson Live with Walkman.

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 04-06-2012, 09:39   

Samsung S5830 Galaxy Ace lub Sony Ericsson Live with Walkman. Z tych proponowanych przez ciebie to nic innego. 3,2" w SE jest za małe do navi a Nokia od jakichś 5 lat jest daleko nawet za najczarniejszymi murzynami ;) Każdy z tych fonów ma Androida (oprócz Nokii) więc zapomnij o ładowaniu tel raz w tyg - 2 dni to max. Ace i SE mają rozdzielczość 320 x 480 pix więc szału też nie ma. Poza tym Menu w SE jest tragiczne no chyba, że ogarniesz temat alternatywnych launcherów i przede wszystkim root`a :wink:

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 04-06-2012, 09:50   Re: Jaki telefon wybrać?

Student napisał/a:
działać w T27.
Co to jest T27|

londolut 
jradmin Colt

Wysłany: 04-06-2012, 09:55   

elektryk :arrow: Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium - hhehehe ;)

Student 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-06-2012, 10:11   

Dzięki za odpowiedź.
Ciągnie mnie ws. Sony Ericsson Live with Walkman , nie mam żadnych doświadczeń z nim więc same niewiadome.
Pytanie , jak jest teraz z simlockami , z tego co wiem nie powinno być tej blokady, generalnie chodzi o to że telefon dostanę z Plusa a będzie chodził w Orangu?

Do tej pory używałem mapy OVI w E52 i było ok.

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 04-06-2012, 10:39   

Student napisał/a:
Ciągnie mnie ws. Sony Ericsson Live with Walkman , nie mam żadnych doświadczeń z nim więc same niewiadome.
Ja miałem doświadczenie jakieś 3 lata temu, niby fajne, jak nie potrzebujesz funkcji "Walkman" to sobie daruj. Przykładowo mój (nie pamiętam modelu, chyb W901) miał ciągle wygaszony wyświetlacz i jak trzeba było zobaczyć godzinę trzeba było go budzić i odblokowywać. Miałem znajomego "audiofila" który bardzo pozytywnie się wypowiadał że wersje Walkman dobrze grają.

Student napisał/a:
generalnie chodzi o to że telefon dostanę z Plusa a będzie chodził w Orangu?
To wszystko zależy czy kupujesz od handlarza czy bierzesz z salonu, telefon może nie mieć simlocka, ale być np brandowany na Plus, czyli mieć tapetki, dzwonki, aplikacje, domyślną pierwszą stronę w przeglądarce www, itp. To wszystko można w sumie łatwiej usunąć niż simlocka, ale możesz być na to przygotowany.

londolut 
jradmin Colt

Wysłany: 04-06-2012, 10:55   

Locka nie powinien mieć ale np Orange to olewa i blokuje fony :?

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 04-06-2012, 14:44   

londolut napisał/a:
Poza tym Menu w SE jest tragiczne

Dla mnie osobiście znacznie lepsze niż w Samsungu... tzn. może kwestia gustu i przyzwyczajeń, ale wolę moją prywatną Experie Mini Pro mimo małego ekraniku niż Samsunga Galaxy Mini S5570 firmowego...
Wiem ze obydwa to dolna polka... ale wśród tych dwóch wygrywa wyraźnie SE...
I wygodą menu i czułością ekranu i współpracą z urządzeniami zewnętrznymi...
no ale Samsung ma jeden atut możliwość robienia za router... w SE tego nie mam, a czasem sie przydaje...

Aha SE ma tez klawiaturke QWERTY fizyczna, i jak na codzien to tylko gadzet, ale jak mam napisac SMSa lub maila to pisanie na Samsungu powoduje czasem iz mam ochote go wyrzucic przez okno... ale ja mam wielkie paluchy i zero czucia na dotykowej klawiaturce...

racenty 
Mitsumaniak

Auto: Carisma HB 97r. 1.8 85kw ASB
Wysłany: 04-06-2012, 17:57   

Weź sony ericssona neo v ma największy lcd, najbardziej pojemną baterię, aktualizację do ICS i ma największą rozdzielczość ekranu z zaproponowanych słuchawek. Neo V i Live maja procek 1000mhz, Ace 800mhz.
Jeśli chodzi o simlocka to nie ma się o co martwić ;) Plus sprzedaje telefony fabrycznie bez simlocka.
GPS - z tego co słyszałem od klientów problem jest z nawigacją która sprawnie działa bez AGPS i jest bezpłatna. Zawsze można spróbować Sygica ale tam z kolei są problemy z aktualizacjami.
Tak jak wspomniał londolut, ładowanie tel z androidem czeka Cię co dwa dni (wyjątek motorola razr maxx). Chyba że będziesz korzystał ciągle z GPSa to kup ładowarkę samochodową, ale oryginał, nie warto kupować najtańszych zamienników.

Student 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-06-2012, 18:52   

Dzięki chłopaki

Poprzednio miałem N82 ale się wiesza , teraz ma żona :hahaha:
Chyba zdecydowałem :
Wezmę jak kolega radzi Sony Ericsson Xperia neo V w czerwonym kolorze oddam żonie a zostanę przy E52.
Żona powiedziała że weźmie bo pasuje jej do butów, tylko musi kupić sobie czerwoną torebkę i płaszcz :glupek:
Z gadżetami nie ma problemu zaopatrzenie kupi co wskażę.

Miszczunio negocjacji :lol:

londolut 
jradmin Colt

Wysłany: 04-06-2012, 20:18   

racenty napisał/a:
Neo V
Patrzyłem nie na ten telefon co miałem :P Faktycznie największy lcd.
racenty napisał/a:
Zawsze można spróbować Sygica
Sygic to kupa. Ja polecam CoPilot`a.
gzesiolek napisał/a:
pisanie na Samsungu
Spróbuj Swype ;)

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 05-06-2012, 08:24   

bierz samsunga,
dostałem darmofon w sensie służbowy telefon Sony Ericsson Xperia neo V tragedia nowy telefon a jak bateria wytrzyma mi do wieczora to jest dobry dzień, a do tego obudowa trzeszczy i jest lakierowana jakimś słabym lakierem co wpływa na jej słabą wytrzymałość szybko robią się rysy.
prywatnie mam samsunga wave II mam go ponad rok i zero śladów użytkowania a bateria starcz mi na trzy cztery dni.

londolut 
jradmin Colt

Wysłany: 05-06-2012, 09:20   

eremita napisał/a:
obudowa trzeszczy i jest lakierowana jakimś słabym lakierem co wpływa na jej słabą wytrzymałość szybko robią się rysy
Miałem nadzieję, że już coś z tym zrobili :?
http://allegro.pl/sony-er...2383143599.html zobacz sobie jak mogą wyglądać SE. Ten z aukcji to extremalny przypadek ale miałem takie sztuki, w których po roku obudowa była cała wyślizgana od noszenia w spodniach. C702 to telefon o podwyższonej wytrzymałości :D

racenty 
Mitsumaniak

Auto: Carisma HB 97r. 1.8 85kw ASB
Wysłany: 05-06-2012, 12:20   

Zależy jak się o telefon dba tak wygląda. Są klienci którzy kupując Samsunga galaxy s2 żałują na saszetkę 20zł a telefon wart jakieś 1,4tys nowy. U mnie w pracy dwie osoby maja SE Neo V i sobie chwalą. Nie maja z nim problemów. W neo klapka trzeszczy? To weźmy samsunga galaxy S gdzie klapka pęka jak chcemy ja zdjąć. Samsungi są gorzej wykonane od SE.

Ace? Nie kupiłbym, brak wsparcia producenta. Nie ma ICSa, mimo że są telefony o podobnych parametrach i mają aktualizację. Samsung olewa klientów i wypuszcza Samsunga galaxy Ace 2. Zalewa rynek telefonami niskobudżetowymi które się różnią wyglądem, wsparcia nie gwarantuje a jeśli chce się mieć nowszego androida trzeba zmienić tel. Nie ma to sensu.

londolut 
jradmin Colt

Wysłany: 05-06-2012, 13:20   

Dlatego kolejnym moim fonem na 98% będzie HTC :)

Odpowiedz do tematu