Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kolumna mc persona
Autor Wiadomość
zibi123 
Nowy Forumowicz

Auto: mirage CK1A 4g13 automat
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-06-2012, 08:25   kolumna mc persona

wymieniłem kompletne kolumny bo padły moje amorki a znalazłem z rozbitka prawie nowe.po wymianie trzeszczy przy ruchu kierownicą.coś żle zamontowałem?czy ma znaczenie jak jest przykręcona górna część kolumny ta na trzy śruby?może ją ustawiłem żle ale wydawało mi się że ona jest w osi i nie ma znaczenia jak ją obrócę.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 24-06-2012, 08:53   

zibi123, pewnie jeżeli trzeszczy na postoju przy gwałtownych skrętach prawo lewo, to masz padnięte łożysko górnego mocowania amora :( .

Heavy1155 
Mitsumaniak
MSS 1.6 Mivec 170bhp

Auto: MSS Mivec
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 25-06-2012, 11:20   

Popieram Bizi! mialem to samo... :( ale szybki wypad na szrocik zalatwil sprawe

Tovija 
Forumowicz

Auto: Meggy
Wysłany: 26-06-2012, 11:13   

Podnieś przód na lewarku, weź jakiś dobry środek smarny w psikaczu z długą i elastyczną rurką (polecam środek smarny z firmy Wurth) i psiknij między górną czapeczkę amortyzatora a gumową osłonę zakrywającą teleskop przed piachem i zanieczyszczeniami - napsikaj dużo, nie żałuj. Operację oczywiście wykonaj po obu stronach. Opuść autko i odpal i kilkukrotnie pokręć do oporu kiernią w lewo i prawo, żeby środek mógł się rozprowadzić po gumie bo to ona trzeszczy. Zanim złożyłeś wszystko do kupy należało jeszcze nasmarować jakimś mega tłustym i witrzymałym smarem grubo właśnie gumową osłonęteleskopu, podczas wykonywania skrętu to ona trze o górną czapeczkę.

zibi123 
Nowy Forumowicz

Auto: mirage CK1A 4g13 automat
Wysłany: 30-06-2012, 06:15   

dzięki za podpowiedź.sprawdzę w najbliższym czasie.dodam jeszcze że to trzeszczenie (pojedynczytrzask albo stuknięcie)następuje w momencie dochodzenia kół do pozycji na wprost z obu kierunków.jakby sprężyna wskakiwała na inne miejsce.

Odpowiedz do tematu