kolumna mc persona |
Autor |
Wiadomość |
zibi123
Nowy Forumowicz
Auto: mirage CK1A 4g13 automat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-06-2012, 08:25 kolumna mc persona
|
|
|
wymieniłem kompletne kolumny bo padły moje amorki a znalazłem z rozbitka prawie nowe.po wymianie trzeszczy przy ruchu kierownicą.coś żle zamontowałem?czy ma znaczenie jak jest przykręcona górna część kolumny ta na trzy śruby?może ją ustawiłem żle ale wydawało mi się że ona jest w osi i nie ma znaczenia jak ją obrócę. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 24-06-2012, 08:53
|
|
|
zibi123, pewnie jeżeli trzeszczy na postoju przy gwałtownych skrętach prawo lewo, to masz padnięte łożysko górnego mocowania amora . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Heavy1155
Mitsumaniak MSS 1.6 Mivec 170bhp
Auto: MSS Mivec
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Sty 2012 Posty: 191 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 25-06-2012, 11:20
|
|
|
Popieram Bizi! mialem to samo... ale szybki wypad na szrocik zalatwil sprawe |
_________________ MSS Mivec 1.6 170bhp
 |
|
|
|
 |
Tovija
Forumowicz
Auto: Meggy
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 236 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 26-06-2012, 11:13
|
|
|
Podnieś przód na lewarku, weź jakiś dobry środek smarny w psikaczu z długą i elastyczną rurką (polecam środek smarny z firmy Wurth) i psiknij między górną czapeczkę amortyzatora a gumową osłonę zakrywającą teleskop przed piachem i zanieczyszczeniami - napsikaj dużo, nie żałuj. Operację oczywiście wykonaj po obu stronach. Opuść autko i odpal i kilkukrotnie pokręć do oporu kiernią w lewo i prawo, żeby środek mógł się rozprowadzić po gumie bo to ona trzeszczy. Zanim złożyłeś wszystko do kupy należało jeszcze nasmarować jakimś mega tłustym i witrzymałym smarem grubo właśnie gumową osłonęteleskopu, podczas wykonywania skrętu to ona trze o górną czapeczkę. |
|
|
|
 |
zibi123
Nowy Forumowicz
Auto: mirage CK1A 4g13 automat
|
Wysłany: 30-06-2012, 06:15
|
|
|
dzięki za podpowiedź.sprawdzę w najbliższym czasie.dodam jeszcze że to trzeszczenie (pojedynczytrzask albo stuknięcie)następuje w momencie dochodzenia kół do pozycji na wprost z obu kierunków.jakby sprężyna wskakiwała na inne miejsce. |
|
|
|
 |
|