Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASO Satall Czy serwisujecie tam swoje miśki
Autor Wiadomość
Arconada
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2008, 12:06   ASO Satall Czy serwisujecie tam swoje miśki

Witam maniaków misków obszaru łódzkiego!
Mam krótkie pytanie jak w temacie. Co sądzicie o rzetelności tego serwisu? Nim zacząłem ten temat poszukałem troszkę Waszych komentarzy, ale jest tego jak na lekarstwo, strasznie mało. Trudno ocenić, co mysleć o obsłudze, rzetelności o dokładności tego ASO. Chyba, że tam mało który forumowicz zagląda .... :(

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2008, 17:28   

generalnie co by nie powiedzieć to dobry serwis. ceny mają przystępne no i są bardzo zaprzyjaźnieni z naszym klubem. nawet nam przysponsorowali troszkę na zlocie rok temu w Łodzi. także ja osobiście polecam - jeśli chodzi o rady i pytania które czasami do nich kieruję to pomagają :)

gringo66 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2008, 07:45   

Jest tańszy niż na Wedmanowej.

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2008, 13:26   

Ja wszystkie naprawy które mogę wykonuję u nich, ani razu nie usłyszałem: że to się nie da, a bo że to ni mają komputera, a to że zrobili na sposób, za to słyszałem, potrzebna panu faktura albo rachunek?, bo jak nie to może być nieco taniej. I to co zrobią nie musi być poprawine, przynajmniej to moje doświadczenia z nimi.

POWER COMPUTER 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI ECLIPSE 2006r USA
Wysłany: 01-03-2009, 21:31   

Naprawiałem w Satallu na Liściastej swojego Eclipsa ( lakier, blacharka ) i po mimo iż jest to wersja USA której nie ma w Audatex-ie mimo to serwis wywiązał się w 100% i zrobił wszystko jak trzeba. Jedyny mankament to fakt iż naprawa trwała strasznie długo. Mam nadzieje że miałem po prostu pecha.

Grid 
Forumowicz

Auto: Galant V6, Legnum VR-4, MSS1.3
Wysłany: 15-03-2009, 15:55   

GringoXX napisał/a:
Jest tańszy niż na Wedmanowej.

Ja mam inne doświadczenie. Musiałem ostatnio zmienić chłodnicę układu wspomagania, tam trzeba ściągnąć zderzak:

SATALL:
"Nie robiliśmy tego nigdy. Nie wiadomo ile to może kosztować, godzina pracy mechanika to 150PLN. Musi pan podjechać to zobaczymy"

MITPOL:
"Proszę pana, 100PLN pan zostawia i jest zrobione."

Zostawiłem miśka w Mitpolu i było dokładnie jak przez telefon rozmowa - było zrobione bez gadania za 100PLN - robocizna i dolewka oleju wspomagania.

Pozdr,
Grid

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 16-03-2009, 00:06   

No offence ale raz na wozie raz pod wozem - jak to w życiu ;-) Lepiej, że się przyznali :)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Piencu
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2009, 23:38   

jesli chodzi o Satall to raczej polecam.
Naprawili czy wymienili tak szybko jak tylko mieli czesci - gorzej, ze tych czesci nie bylo w Europie i czekalem prawie 7 tyg z unieruchomionym autem.
Co do cen, rabacik dla mitsumaniakow dostalem przy przegladzie.
Mogliby miec za to wifi w "poczekalni" bo jak sa dlugie naprawy to czlowiekowi sie nudzi ;)
Ja profilaktycznie ksiazke sobie wzialem :P (mam na mysli czekanie w czasie przegladu, nie tej usterki gwarancyjne co trwala 7 tygodni;) )

Pozdrawiam

Grid 
Forumowicz

Auto: Galant V6, Legnum VR-4, MSS1.3
Wysłany: 17-04-2009, 11:12   

Jadę tam w sobotę zmienić olej, ale klimatyzacji bym im nie dał do serwisowania. Zadzwoniłem tam zapytać ile kosztuje przegląd klimatyzacji. Dowiedziałem się od pracownika serwisu że "Klimatyzacja chłodzi? To nie trzeba robić przeglądu" SZOK :roll: To jest bardzo nieodpowiedzialna rada! Widać z tego lubią serwisować zatarte sprężarki...

piotruswie 
Mitsumaniak
piotruswie

Auto: Galant 97 kombi EA5W 2.5 V6
Wysłany: 28-05-2009, 15:22   

a ja jak kupiłem rok temu gala zadzwoniłem do serwisu Satal na Liściastą by spytać się o koszt pzeglądu
chyba miałem pecha i trafiłem na jakiegoś młodziaka
usłyszałem w słuchawce:
mówi pan jakie auto .....................galant, galant aaaaaaaaaa taki duży....chwilka
poczym strzelił chyba z sufitu
mały 600 duży 900
jak spytałem co wchodzi w zakres prac hmmmmm nie wiedział
z tego powodu nigdy tam nie pojechałem :)
pozdrawiam

pelasio 
Forumowicz

Auto: pajero '01 3.5 v6 GDI
Wysłany: 29-05-2009, 00:24   

bo te wszystkie aso to są generalnie ustawione w większości na stosunkowo nowe auta...(sprzedać nówkę a potem serwisować w stylu olej do wymiany, klocuszki i dolaliśmy płynu do spryskiwaczy - koszt 650 złotych) a jak ktoś podjeżdża z autem 10 letnim jeszcze powiedzmy mało popularnym jak galant to zaczynają się schody... (a nie daj Bóg jakaś poważna robota)

Byłem na Liściastej raz też na przegląd pojechałem taki na zasadzie sprawdzenia co jest grane. Miły pan powiedział że kompletne przejrzenie auta wraz z ustawieniem pełnej geometrii 280 złotych i oczywiście auto zostawiam i grzecznie czekam w poczekalni... no więc zwinąłem się do motozbytu czy motocośtam na Targową bo polecają ten warsztat znajomi i ta sama robota za 120 złotych przy czym siedziałem z panem mechanikiem pod podnośnikiem i on mi mówił na bieżąco co jest ok a co trzeba będzie zrobić niedługo co później... + ustawienie geometrii oczywiście...

maroch 
Mitsumaniak
maroch

Auto: Galant 2.5 swap
Wysłany: 03-07-2009, 09:03   

trochę odświeżę, mniej więcej gdzie na targowej ? potrzebowałbym niewielkiej pomocy bo coś trochę źle poskładałem samochód po remoncie

bercikoski 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GDI '03
Wysłany: 03-07-2009, 15:45   

jadąc Piłsudskiego w stronę centrum skręcasz w prawo w Targową, miniesz skrzyżowanie z Nawrot i po prawej stronie oczom Twoim ukaże się Motozbyt :) ciężko nie zauważyć :)
również polecam to miejsce - fachowo i niedrogo :)

gringo66 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan
Wysłany: 12-04-2010, 18:35   

Witam.
Odnawiam ponownie ten temat.
Moja opninia obecnie niestety jest .......-cenzura. Zuwagi ,że jest na gwarancji muszę serwisować w ASO.Podobno w Częstochowie serwisuje sporo osób z woj.Łódzkiego?Pozdrawiam

zbyszko_orzech 
Forumowicz

Auto: Outlander Intense+ SE
Wysłany: 14-04-2010, 21:54   

Cześć

A możesz napisać co było nie tak? Bo niedługo szykuje mi się przegląd.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu