|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z odbiorem stacji radiowych |
Autor |
Wiadomość |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 1021 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 02-01-2007, 10:39 Problem z odbiorem stacji radiowych
|
|
|
Witam, mam taki mały problemik - po zakupie Gala `99 bez radia postanowiłem założyć do niego tymczasowo założyć radyjo z mojego starego Lancerka - roczny Pionek. i tu pojawił się problem - oryginalne wejście audio w Galu było nieco innego typu niż przy moim radyjku, więc musiałem dokupić przejściówkę na ISO. I teraz nie wiedzieć czemu nie za bardzo chce mi maleństwo odbierać stacje radiowe! Nawet RMF FM bardzo kiepsko odbiera, czego w starym Lancerku nie doświadczałem. (jedyne co odbiera to Radio z Twarzą - które mnie raczej nie kręci! ).
Co może być przyczyną takiego stany rzeczy? Nie wiem czy powinien być tam jakiś wzmacniacz sygnału - na który nie poszedł prąd po zastosowaniu przejścówki, czy cuś takiego?
Prosiłbym o pomoc.
Pozdrawiam
Yaro |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2007, 11:41
|
|
|
antene podlaczyles? |
|
|
|
 |
Trociniarz [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2007, 12:24
|
|
|
Ja poniekąd podłącze się do tego pytanka, tzn mimo sprawnej elektrycznej anteny, testowania kilku odtwarzaczy, muszę przynać, że odbiór stacji radiowych jest bardzo kiepski, tzn w centrum szczecina potrafi mi trzeszczeć RMF lub Zetka i nie bardzo wiem, czy "ten typ tak ma" czy coś nie tak z moją anteną, bo radio mi w audi na pęknietej antenie zbierało wszystko bez problemu, a tu kicha.
pozdr,
Kuba |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2007, 12:49
|
|
|
jakosc odbioru sprawdza sie na falach LW (dlugich)
jesli ma sie jakies zastrzezenia do odbioru to poprostu probujemy cos zlapac na dlugich ze stara antena, a nastepnie podlaczamy inna najlepiej jakas z polki sklepowej (czyt. na 100% sprawna), jesli sytuacja jest identyczna tzn. ze mamy poprostu klopoty z odbiorem natomiast jesli cos zlapiemy na LW tzn. ze mamy uwalona antene. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 02-01-2007, 12:50
|
|
|
to zalezy bo podlaczenie elektrycznej anteny pod kabelki nie znaczy ze podlaczona zostala do radia, tak samo co do powyzszego pytania, skoro podlaczyles tylko iso - to nie wetknales anteny do radia czarny kabel srednicy 5mm |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 1021 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 02-01-2007, 13:31
|
|
|
arturro napisał/a: | antene podlaczyles? |
Nie no oczywiście że podłączyłem. Więc to nie to. Ale jeszcze sprawdzę "jakość" podłączenia - czy czasem podczas instalacji ów kabel gdzieś nie przycinąłem czy też nie zwarło się metalową częścią wtyczki ze stelarzem wewnętrznym do montażu radyja w kokpicie.
Pozdrawiam
yaro |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
|
|