|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] Wymiana przednich amortyzatorów z poduszkami . |
Autor |
Wiadomość |
misiak1910
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2012, 00:30 [CJ1A 1.3] Wymiana przednich amortyzatorów z poduszkami .
|
|
|
Witam.
Ostatnio od jakiegoś czasu jeżdżąc swoim Coltem zauwazyłem dziwne stukanie dobiegajace z przodu auta podczas jazdy. Postanowiłem zaprowadzić go do zaufanego mechanika który po sprawdzeniu powiedział że do wymiany są przednie poduszki od amortyzatorów które są już całkowicie zużyte. Ponadto doradził abym wymienił całe amortyzatory z przodu które też są już w kiepskim stanie i nie ma sensu skupiać sie na samych poduszkach. Z uwagi na wysoki koszt kupienia nowych amortyzatorów wraz z poduszkami który wyniesie niemal połowe wartości auta doradził mi abym poszukał używanych części w internecie ponieważ on sam niestety nie znalazł tych części u znajomych ani w okolicznych komisach i szrotach. Ponieważ nie chciałbym kupić niewłaściwych części o co nie jest trudno , bodajże po 1996 roku Colt przeszedł lift i części nie pasują do mojego - COLTA 1,3 75koni z 1998 roku. Zwracam się z prośbą o podesłanie linków z serwisów typu allegro części które będą na 100% pasowały.
amortyzatory przód z osprzętem i poduszkami
Za wszelkie uwagi i pomoc w rozwiązaniu problemu z góry dzięki! |
|
|
|
 |
dlamer [Usunięty]
|
Wysłany: 24-10-2012, 12:31
|
|
|
Duży szrot we Wrocławiu. Profesjonalna rozbiórka pojazdów.
http://www.automarpo.pl/g...r_id=96&lang=pl
Nawet jeżeli danej części nie mają to można złożyć u nich zamówienie. Szukają odpowiedniego pojazdu do rozbiórki w Reichu i przywożą. |
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 26-10-2012, 00:36
|
|
|
Co do amortyzatorów to lepiej zregenerować niż kupować używki które nie wiadomo jak długo pochodzą ,jeśli do wersji przed liftowej są droższe.
Ja zapłaciłem 240 zł za regeneracje.
Polega to w skrócie na demontażu , wymianie uszczelniaczy , napełnienie olejem , montaż .
[ Dodano: 07-11-2012, 09:05 ]
Wycofuje się z tego , okazało się że jeden z tych regenerowanych amortyzatorów jest do niczego ,całkowicie luźno chodzi :/ drugi ok , ale chyba jednak nie będę go oddawać znowu do regeneracji tylko kupie nowe .
Zupełnie przypadkowo mechanik to stwierdził jak auto było podniesione , nie wiadomo kiedy padł . |
|
|
|
 |
|
|