ISOFIX fotelik dziecięcy |
Autor |
Wiadomość |
siersciunio
Forumowicz BULL'O'MANIAK

Auto: PIII 2001 3,2 aut
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Gru 2011 Posty: 268 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 18-08-2012, 16:57 ISOFIX fotelik dziecięcy
|
|
|
W związku z nadchodzącą pociechą czy ktoś przerabiał temat montażu uchwytów do IsoFixa
? |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 18-08-2012, 20:27
|
|
|
Czy Isofix to warunek konieczny ? Nie jestem do końca przekonany, że samoróbka spełni swoją rolę, kiedy (tfu, tfu) zaistnieje taka konieczność.
Ja używałem pasów i da się z tym żyć |
|
 |
siersciunio
Forumowicz BULL'O'MANIAK

|
Wysłany: 19-08-2012, 00:10
|
|
|
Chodzi mi o pierwszy fotelik/nosidełko które cały czas się wyciąga , i pewnie jakoś to się ogarnie.
Później będzie Recaro o którym marzyłem od czasów pierwszego auta |
|
|
|
 |
HANSOLOOO
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO 3,2 DID
|
Wysłany: 19-08-2012, 14:53
|
|
|
siersciunio napisał/a: | Chodzi mi o pierwszy fotelik/nosidełko które cały czas się wyciąga , i pewnie jakoś to się ogarnie.
Później będzie Recaro o którym marzyłem od czasów pierwszego auta |
Witaj ten pierwszy w zaleznosci od firmy zapina sie łatwo i isofix jest raczej niepotrzebny (zresztą poczytaj o bezpieczeństwie z isofixem ,wcale nie jset tak kolorowo), a co do Recaro właśnie jestem na świezo z tematem i niestety wygrał fotelik firmy CYBEX proponuje porównać ja chciałem koniecznie recaro model young sport ale wygrał Cybex pallas 2 link http://cybex-online.com/pl/carseats/pallas2.html
Użytkuje 2 miesiąc (przy 2 dziecku więc temat fotelików przeroboiony) rewelacja mocowany tylko pasem bezpieczeństwa ,montaż 3 sekundy naprawdę przemyśl temat recaro.Pozdrawiam Marek |
|
|
|
 |
siersciunio
Forumowicz BULL'O'MANIAK

|
Wysłany: 19-08-2012, 16:00
|
|
|
Dokładnie te dwa modele oglądałem wczoraj na targach jeśli chodzi o ten pallas to nie ma tam pasów i sie zastanawialem czy jak pojedziemy w wertepy to dziecko nie bedzie latac w środku?
Kupiłeś już go?
Plan na recaro był taki by kupic 2 (9-18)i osobno 3 (18- 36)Monza Seatfix Exclusive.Ewentualnie young sport |
|
|
|
 |
HANSOLOOO
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO 3,2 DID
|
Wysłany: 19-08-2012, 18:04
|
|
|
siersciunio napisał/a: | Dokładnie te dwa modele oglądałem wczoraj na targach jeśli chodzi o ten pallas to nie ma tam pasów i sie zastanawialem czy jak pojedziemy w wertepy to dziecko nie bedzie latac w środku?
Kupiłeś już go?
Plan na recaro był taki by kupic 2 (9-18)i osobno 3 (18- 36)Monza Seatfix Exclusive.Ewentualnie young sport |
Nie lata 100 % przetestowane kazałem żonie kierowac a ja siedziałem i obserwowałem
małego, trzyma idealnie |
|
|
|
 |
|