|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup nowego Lancera |
Autor |
Wiadomość |
WojtekS [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 11:45 Zakup nowego Lancera
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich Mitsumaniaków ,
przymierzam się wstępnie do zakupu nowego samochodu. Wprawdzie do tej pory byłem miłośnikiem marki Honda, no ale tak się składa, że obecnie produkowane modele, to już nie to co kiedyś. Przypadkiem trafiłem do salonu Mitsubishi i po obejrzeniu Lancera a potem jeździe próbnej (sedanem) przyznam "na chłodno", że samochód jest bardzo rozsądny - mimo, że nie idealny, to o dużej "zawartości samochodu w samochodzie" - chodzi oczywiście o sedno samochodu - czyli jeździ i jak się zachowuje silnik. Lektura internetu - w tym tego forum - potwierdza moje wrażenia. Sedan jednak raczej nie wchodzi w rachubę, bo potrzebuję czasem przewieźć coś o większych gabarytach, a oprócz tego w 4D na tylnym siedzeniu niestety brakuje trochę miejsca - włosy na głowie szorują o podsufitkę. Mam w związku z tym pytanie do Kolegów, którzy mieli/mają okazję jeździć sedanem i kombi - czy układ jezdny kombi zachowuje się tak samo jak w sedanie, oraz czy poziom hałasu nie jest większy (w sedanie byłem przyjemnie zaskoczony).
Poza tym może ktoś z Was orientuje się (np. na podstawie ubiegłych lat), czy w styczniu/lutym da się kupić taki samochód (w salonie) z rocznika 2006 taniej niz obecnie?
To mój pierwszy post na tym forum i o ile dojdzie do zakupu to na pewno nie ostatni. Póki co dziękuję Kolegom, którzy podzielili się wrażeniami z zakupu i eksploatacji Lancerów. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 28-12-2006, 12:28
|
|
|
Zdecydowanie hałas nie jest większy w kombi niż w sedanie - miałem okazję jeździć conieco kombi i raz sedanem - oba < roku - nie odczułem różnicy in plus czy in minus....
Kombi wg mnie prowadzi się stabilniej, ale przy ostrym przegięciu ma większą skłonność do nadsterowności - mnie to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie -
W zeszłym roku upust sięgał 10kzł i w kwietniu ciężko było cokolwiek kupić. W tym roku - pytanie do MMC , ale w związku z nowym modelem, myślę, że nie będzie mniejszy........ |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
WojtekS [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 14:10
|
|
|
Dzięki za odpowiedź ,
Bartek napisał/a: | Zdecydowanie hałas nie jest większy w kombi niż w sedanie... |
Dla mnie to nie było oczywiste o tyle, że jednak w sedanie większa część nadkoli jest za siedzeniami, które w dodatku ściśle przylegają do przegrody bagaznika. Natomiast mam wrażenie, że "podwójne" dno w kombi pełni m.i. dodatkową rolę wygłuszającą. W każdym razie to dobra wiadomość
Ciekawi mnie też czy niski poziom hałasu w testowym sedanie z 2006, którym jechałem ma związek z rokiem produkcji - bo robiłem też podejście do używanego kombi z 2004 - było sporo głośniej (od silnika) - a w materiałach reklamowych z tego roku coś piszą o lepszym wygłuszeniu...
Cytat: | ale w związku z nowym modelem, myślę, że nie będzie mniejszy........ |
Dzięki - chyba warto zaryzykować i poczekać. Będę obserwował sytuację, a czy wiadomo do kiedy obecny model będzie produkowany? - z doniesień prasowych wydawało mi się, że do jesieni 2007. |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 15:28
|
|
|
WojtekS, z moich dobrych źródeł nie masz co liczyć na upust na kombi, bo ich nie ma już w Polsce. Zostały tylko pojedyncze sztuki u Dealerów w salonach. A co do sedana to upust nie będzie duży ok 1000 PLN. Zaufaj mi |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 28-12-2006, 22:15
|
|
|
Ja jeźżdziłem i dalej zresztą jeźdzę sedanem - co do wyciszenia to akurat mój jest głośny - trochę inaczej sprawa ma się w wersji USA, s i skrzynia robi swoje. Ale wygoda jazdy jest wręcz idealna w tym samochodzie - nie wiem co tam jest takiego że po przejechaniu dłuzszych tras nie ma żadnego bólu pleców itp. A za kierownicą nie mam problemu żeby dopasować fotel do własnych potrzeb - bo już np w Maździe 6 jakoś zawsze coś mi nie pasuje - a na pewno mniej niz w Lancerze. Ja jeździłem ponad rok i jakoś nie zanosi się żebym przestał i moim zdaniem to bardzo udany samochód, a już na pewno jego pewnosc prowadzenia - w zakręty wchodzi tak jak trzeba a prędkość ma mniejsze znaczenie - chyba że się przegnie - wtedy ładnie się sunie bokiem:) |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 22:27
|
|
|
Widziałem nowe Lancerki na necie w kilku salonach w Polsce.
Ceny zaczynają się od 50tys zł 1.6 sedan, 2006 r. nowy wersja invite-czyli pdstawowa, ceny wydają się być atrakcyjne, mimo iż mamy juz praktycznie 2007rok.
Co do prowadzenia to naprawdę dopracowane auto, przejechałem się ostatnio nową Hondą Civic 1.6 w sedanie i byłem niemile zaskoczony, najgorsza jest skrzynia i zawieszenie oraz układ kierowniczy , daje mało czucia, zawieszenie nerwowe i roztelepane jakieś a skrzynia - przecież Hondy miały super skrzynki? poprostu beznadziejna , brak precyzji zbyt długie przełożenia, ogólnie made in Turkay! |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 29-12-2006, 13:55
|
|
|
Panowie,
Ceny sedana zaczynają się od 53 990zł i raczej taniej nie będzie już choćby z powodu braku dostępności tych aut (niewiele ich jest), o kombiaku już chyba nie ma co gadać, bo z tego co mi wiadomo (a szukałem takiego dla klienta) wszystkie są sprzedane. Sedanów jeszcze troszkę jest ale również doradzam pośpiech. Co do samego samochodu - w tej kwocie nie ma nic lepszego.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2006, 23:27
|
|
|
No znalazło by się kilka aut za pięćdziesiąt parę tysięcy, np. Focus, ale oczywiście Lancer wydaje się być najlepszą opcją co do relacji jakość-cena. |
|
|
|
 |
WojtekS [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2006, 10:55
|
|
|
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, sytuacja wydaje się jasna. Jeszcze pytanie do Jackie - jak to jest w sieci dealerskiej Mitsu - czy dealer moze sprowadzic do swojego salonu samochód, który stoi u innego dealera, czy tylko ze składu MMC Polska?
Przy okazji życzę w Nowym Roku "miśkomaniakom" aby ich "miśki" nigdy nie zawodziły i dowoziły zawsze szczęśliwie do celu ! |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 30-12-2006, 12:51
|
|
|
WojtekS, w zależności od statusu samochodu - jeżeli auto jest w salonie to może być własnością dealera lub MMC. Zazwyczaj nie robimy sobie pod górkę i staramy się sobie pomóc oddając nawet własne auta
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
|
|