[CY4A 2.0] Zdalne uruchomienie samochodu |
Autor |
Wiadomość |
Steph
Nowy Forumowicz
Auto: '08 Lancer GTS 2.0l CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-10-2012, 20:29 [CY4A 2.0] Zdalne uruchomienie samochodu
|
|
|
Dzisiaj pierwszy raz w tym sezonie odpalałem Lancera rano przy -1. Poźniej wracając z pracy niewiele lepiej, 2 stopnie z deszczem. Zmarzłem strasznie czekając aż się nagrzeje.
Wróciłem do domu i szukam opcji zdalnego uruchamiania. Ktoś ma jakieś doświadczenia?
Jest ciekawa stronka z USA o Viper Smart Start.
http://www.viper.com/SmartStart/
Można ściągnąć appa na telefon i z telefonu odpalać.
Ciekaw jestem czy ktoś ten system uruchomił na lancerze. Kupując Smart Start w USA trzeba kupić abonament w sieci 3G, ciekawe czy ma simlocka jakby włożyć polską kartę sim. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 30-10-2012, 20:55
|
|
|
Najdroższą sprawą będzie obejście immobilisera i jeśli masz manualną skrzynię, to za każdym razem będziesz musiał pamiętać o zostawieniu auta na luzie. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 30-10-2012, 22:47
|
|
|
Samochód najszybciej nagrzewa się w czasie jazdy obciążony, wystarczy 1-3 km przejechanych na obrotach rzędu 2,5-3,5 tyś, by ruszyło ogrzewanie (nawet zimą). Nowe silnki są odlewane z amelinium i bardzo szybko łapią temp, ale właśnie w czasie jazdy. Na postoju trwa to o wiele dłużej i na dodatek niezbyt dobrze może wpływać na silnik, z powodu słabszego smarowania (o ile czegoś nie pomyliłem). Był już gdzieś ten "problem" opisywany. Musisz pogmerać chyba w technicznym. Lepszym rozwiązaniem było by ogrzewanie postojowe zasilane paliwem. Uruchomisz parę min. wcześniej i sadasz do ciepłego wnętrza. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 31-10-2012, 00:19
|
|
|
Witam
Do mitsubishi jest modul/fabryczny ktory odpala autko z pilota ( jest on traktowany jako dodatkowe immo). Jest on tylko na zamowienie.
My to nazywamy nagrzewanie autka przed wejsciem u nich to jest schlodzenia autka przed wejsciem.
Wiekszosc aut z usa nie ma immo.
Pozdrawiam |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
fargo
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Sty 2009 Posty: 347 Skąd: KrakówNH
|
Wysłany: 31-10-2012, 14:26
|
|
|
Pewnego razu mój znajomy z Finlandii swoje stare Volvo parkował u mnie pod domem i rano wsiadając do swojego mało zawału nie dostałem jak się ta jego maszyna sama odpaliła bo była zaprogramowana na konkretną godzinę czyli 5 min przed wyjazdem. U niego na dalekiej północy to standardowe wyposażenie każdej fury. Na szczęscie u nas nie ma takich mrozów i misiek się szybko nagrzewa w czasie jazdy. |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 31-10-2012, 19:05 Re: Zdalne uruchomienie samochodu
|
|
|
Steph napisał/a: |
Ktoś ma jakieś doświadczenia?
|
może to mało ambitne, ale ja się przyzwyczaiłem - grubszy płaszcz + czapka i rękawiczki.. będzie dobrze |
|
|
|
 |
|