|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Adaho_krak 26-06-2008, 20:26 |
szybkie rozładowywanie akumulatora MSR 96 , 4g93 |
Autor |
Wiadomość |
kris711 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2007, 19:48 szybkie rozładowywanie akumulatora MSR 96 , 4g93
|
|
|
instrukcja podaje 52Ah jest założony 60 Ah
rozładowanie po 5- 10 min radio plus swiatełko w dachu
czy moze byc przyczyną wieksza pojemnosc akum. i niedoładowywanie go? |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 14-01-2007, 23:15
|
|
|
kris711 napisał/a: | instrukcja podaje 52Ah jest założony 60 Ah |
Akumulator jest przez to cały czas niedoładowany. Padnie szybciej, niż Ci się wydaje. Po prostu alternator ma zbyt małą wydajność i nie naładuje akumulatora.
kris711 napisał/a: | rozładowanie po 5- 10 min radio plus swiatełko w dachu |
To prawdopodobnie zbieg okoliczności. Przyczyną było właśnie niedoładowanie. Jakbyś włączył np. dmuchawę, to aku rozładowałby się po 2-3 minutach.
Oczywiście istnieje możliwość, że gdzieś masz zwarcie i dlatego aku Ci padł. Jak to sprawdzić? Zmierz prąd, jaki auto pobiera "w stanie spoczynku". I wszystko się wyjaśni.
kris711 napisał/a: | czy moze byc przyczyną wieksza pojemnosc akum. i niedoładowywanie go? |
j.w. Tak, to może być (a raczej jest) przyczyną.
PS. Tu masz podobny temat . Ale mimo wszystko stawiam na niedoładowanie akumulatora. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 16-01-2007, 22:09
|
|
|
a ja mam niby mieć 65Ah a mam 70, tylko że alternator 75, także z tym różnie bywa. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|
|