|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Komputer w Grandisie przekłamuje spalanie |
Autor |
Wiadomość |
sebod
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-10-2015, 18:50 Komputer w Grandisie przekłamuje spalanie
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie
Ponieważ jestem nowy na forum napiszę że właśnie nabyłem Grandisa 2,0 w dieselu z czego jestem bardzo usatysfakcjonowany.
Wiem że temat był już na forum poruszany ale nie znalazłem odpowiedzi na moje wątpliwości.
Otóż komputer pokazuje mi na trasie spalanie w okolicach 8 - 9l przy w miarę spokojnej jeździe. Pokusiłem się o stary test z czasów dużych fiatów. Zalałem autko do pełna, przejechałem 250 km i znowu zalałem do pełna. Z obliczenia wyszło mi że spalił 6,8l/100km a komputer wskazał że na tym odcinku spaliłem 8,1l/100km.
W sumie to się z tego wyniku ucieszyłem ale zastanawia mnie skąd taka różnica może być między wskazaniem komputera a rzeczywistym zużyciem paliwa.
Czy można to jakoś wyregulować w Grandisie?
Z góry wielkie wam dzięki za jakieś sugestie. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
sebod
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis
|
Wysłany: 06-10-2015, 09:44
|
|
|
Kasowałem już. Mam ten duży kolorowy wyświetlacz w którym mogę ustawić odcinek, na którym mierzy mi przejechane kilometry, czas przejazdu oraz średnie spalanie na tym odcinku. |
|
|
|
 |
|
|