Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zaciek pod bakiem
Autor Wiadomość
ManWithNoName 
Forumowicz
ManWithNoName

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 2000 r.
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 16-04-2012, 21:52   Zaciek pod bakiem

dzisiaj dojrzałem jakby zaciek pod bakiem. benzyna nie kapie- przynajmniej tak mi sie wydaje bo jak przetre ręką to to jest jakby smar nie pachnący benzyną w ogóle.
macie jakies pomysły?

[ Dodano: 16-04-2012, 22:57 ]
http://imageshack.us/phot...6042012002.jpg/

[ Dodano: 16-04-2012, 22:58 ]
http://imageshack.us/phot...6042012006.jpg/

Kan_Alia 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DID 102 KM
Wysłany: 17-04-2012, 16:27   

Witaj. Benzyna jest dość lotną cieczą i szybko odparuje i możesz nie zauważyć wycieku. Chyba bez demontażu zbiornika się nie obędzie bo tak ciężko gdybać. chyba że przy myciu bądź w deszczu woda dostaje się do bagażnika a z niego wylatuje na zbiornik... Przy aucie mojego taty zawsze po myciu była kałuża w bagażniku bo uszczelka przepuszczała.

kamir 
Mitsumaniak
TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Wysłany: 17-04-2012, 16:32   

ManWithNoName, zalej więcej benzyny i sprawdź czy nie będzie plamy.
Ja tak miałem, że po wymianie części wydechu " majstry " gdzieś tam puknęli i pękł mi zbiornik przy mocowaniu osłony od strony wydechu...

Pozdrawiam
Kamir

sebkin 
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8 GDI LS 98'
Wysłany: 18-04-2012, 15:53   

Kan_Alia napisał/a:
Przy aucie mojego taty zawsze po myciu była kałuża w bagażniku bo uszczelka przepuszczała.

która uszczelka? Od roku nie moge sobie poradzic z kaluza w bagazniku.

ManWithNoName 
Forumowicz
ManWithNoName

Wysłany: 18-04-2012, 18:41   

koledzy zbiornik nie jest pod bagażnikiem tylko pod tylnym siedzeniem.
zlokalizowałem wyciek- cieknie od góry z pompy paliwa. stamtąd ścieka pod podwozie.
dokręciłem i zobaczymy... możliwe ze uszczelka przy pompie puszcza.

[ Dodano: 18-04-2012, 18:44 ]
sebkin napisał/a:
Kan_Alia napisał/a:
Przy aucie mojego taty zawsze po myciu była kałuża w bagażniku bo uszczelka przepuszczała.

która uszczelka? Od roku nie moge sobie poradzic z kaluza w bagazniku.

co do kałuży w bagażniku to ona zawsze bedzie bo woda dostaje sie poprzez szczeliny od tylnej klapy. na dnie bagażnika jest specjalny korek który mozesz odkręcic i woda będzie ściekac.

scoratir 
Forumowicz

Auto: Carisma II 1.6 99KM 99r
Wysłany: 18-04-2012, 19:52   

Cytat:
co do kałuży w bagażniku to ona zawsze bedzie bo woda dostaje sie poprzez szczeliny od tylnej klapy.

Raczej się z tym nie zgodzę, jeśli wszystkie uszczelki są szczelne to nie ma prawa być wody w bagażniku. Trzeba dokładnie przeglądnąć całą uszczelkę i zlokalizować przeciek. Następnie uszczelnić a jeśli nie to nawet na nową uszczelkę wymienić.

ManWithNoName 
Forumowicz
ManWithNoName

Wysłany: 18-04-2012, 20:12   

scoratir napisał/a:
Cytat:
co do kałuży w bagażniku to ona zawsze bedzie bo woda dostaje sie poprzez szczeliny od tylnej klapy.

Raczej się z tym nie zgodzę, jeśli wszystkie uszczelki są szczelne to nie ma prawa być wody w bagażniku. Trzeba dokładnie przeglądnąć całą uszczelkę i zlokalizować przeciek. Następnie uszczelnić a jeśli nie to nawet na nową uszczelkę wymienić.

jasna sprawa ze jeśli wszystkie uszczelki są szczelne to nie ma wody ale rzadko tak jest z racji wieku naszych aut. uszczelki parcieją, pękają i woda może się dostać nawet pod tylne siedzenie.

Kan_Alia 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DID 102 KM
Wysłany: 19-04-2012, 13:36   

Witaj Sebkin. U ojca przeciekała uszczelka od szyby... Auto ma juz 20 lat więc nawet z tym nie walczyłem ale myślę, że czarny silikon i można się pobawić;)

ManWithNoName 
Forumowicz
ManWithNoName

Wysłany: 15-07-2012, 21:39   

znam już przyczynę wycieku i zapachu benzyny - to była uszczelka na pompie paliwa w baku, sparciała i przy zatankowanym baku do pełna paliwo się wylewało i ciekło pod podwoziem.

pan_michal 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma, 1.9 TD sedan, 99/00
Wysłany: 13-01-2013, 10:38   

Cześć!
dawno nie pisałem, ale niestety także posiadam problem z uszczelką bagażnika w mojej Kalinie sedan. Chodzi oczywiście o wodę w bagażniku, która płynie do wnętrza po prawym rancie górnej części bagażnika. Z tego co widziałem to uszczelka nie jest solidnie dociśnięta w tym miejscu i nawet nałożenie tymczasowo towotu czy innego środka, ale nic nie skutkuje. Czy możecie pojecić jakiś sklep gdzie będę mógł kupić nową uszczelkę? Bo podejrzewam, że inne środku zapobiegawcze mogą nic nie pomóc.
Sprawa jest pilna bo na rancie pod uszczelką Posiadam już silny nalot rdzy, a nie lubię jak autko zmienia kolor szczególnie jak cała pozostała blacha jest w stanie idealnym :/

Odpowiedz do tematu