Zaciek pod bakiem |
Autor |
Wiadomość |
ManWithNoName
Forumowicz ManWithNoName
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 2000 r.
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Kan_Alia
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 DID 102 KM
|
Wysłany: 17-04-2012, 16:27
|
|
|
Witaj. Benzyna jest dość lotną cieczą i szybko odparuje i możesz nie zauważyć wycieku. Chyba bez demontażu zbiornika się nie obędzie bo tak ciężko gdybać. chyba że przy myciu bądź w deszczu woda dostaje się do bagażnika a z niego wylatuje na zbiornik... Przy aucie mojego taty zawsze po myciu była kałuża w bagażniku bo uszczelka przepuszczała. |
|
|
|
 |
kamir
Mitsumaniak TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Pomógł: 27 razy Dołączył: 14 Lip 2010 Posty: 727 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 17-04-2012, 16:32
|
|
|
ManWithNoName, zalej więcej benzyny i sprawdź czy nie będzie plamy.
Ja tak miałem, że po wymianie części wydechu " majstry " gdzieś tam puknęli i pękł mi zbiornik przy mocowaniu osłony od strony wydechu... |
|
|
|
 |
sebkin
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8 GDI LS 98'
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2011 Posty: 216 Skąd: Tomaszów Lubelski
|
Wysłany: 18-04-2012, 15:53
|
|
|
Kan_Alia napisał/a: | Przy aucie mojego taty zawsze po myciu była kałuża w bagażniku bo uszczelka przepuszczała. |
która uszczelka? Od roku nie moge sobie poradzic z kaluza w bagazniku. |
|
 |
ManWithNoName
Forumowicz ManWithNoName
|
Wysłany: 18-04-2012, 18:41
|
|
|
koledzy zbiornik nie jest pod bagażnikiem tylko pod tylnym siedzeniem.
zlokalizowałem wyciek- cieknie od góry z pompy paliwa. stamtąd ścieka pod podwozie.
dokręciłem i zobaczymy... możliwe ze uszczelka przy pompie puszcza.
[ Dodano: 18-04-2012, 18:44 ]
sebkin napisał/a: | Kan_Alia napisał/a: | Przy aucie mojego taty zawsze po myciu była kałuża w bagażniku bo uszczelka przepuszczała. |
która uszczelka? Od roku nie moge sobie poradzic z kaluza w bagazniku. |
co do kałuży w bagażniku to ona zawsze bedzie bo woda dostaje sie poprzez szczeliny od tylnej klapy. na dnie bagażnika jest specjalny korek który mozesz odkręcic i woda będzie ściekac. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.6 2000 r. |
|
|
|
 |
scoratir
Forumowicz

Auto: Carisma II 1.6 99KM 99r
|
Wysłany: 18-04-2012, 19:52
|
|
|
Cytat: | co do kałuży w bagażniku to ona zawsze bedzie bo woda dostaje sie poprzez szczeliny od tylnej klapy. |
Raczej się z tym nie zgodzę, jeśli wszystkie uszczelki są szczelne to nie ma prawa być wody w bagażniku. Trzeba dokładnie przeglądnąć całą uszczelkę i zlokalizować przeciek. Następnie uszczelnić a jeśli nie to nawet na nową uszczelkę wymienić. |
_________________ Carisma 1.6 R4 '99 4G92 moja http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66765
Galant 2.0 V6 '94 6A12 MIVEC brata http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=47575 |
|
|
|
 |
ManWithNoName
Forumowicz ManWithNoName
|
Wysłany: 18-04-2012, 20:12
|
|
|
scoratir napisał/a: | Cytat: | co do kałuży w bagażniku to ona zawsze bedzie bo woda dostaje sie poprzez szczeliny od tylnej klapy. |
Raczej się z tym nie zgodzę, jeśli wszystkie uszczelki są szczelne to nie ma prawa być wody w bagażniku. Trzeba dokładnie przeglądnąć całą uszczelkę i zlokalizować przeciek. Następnie uszczelnić a jeśli nie to nawet na nową uszczelkę wymienić. |
jasna sprawa ze jeśli wszystkie uszczelki są szczelne to nie ma wody ale rzadko tak jest z racji wieku naszych aut. uszczelki parcieją, pękają i woda może się dostać nawet pod tylne siedzenie. |
|
|
|
 |
Kan_Alia
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 DID 102 KM
|
Wysłany: 19-04-2012, 13:36
|
|
|
Witaj Sebkin. U ojca przeciekała uszczelka od szyby... Auto ma juz 20 lat więc nawet z tym nie walczyłem ale myślę, że czarny silikon i można się pobawić;) |
|
|
|
 |
ManWithNoName
Forumowicz ManWithNoName
|
Wysłany: 15-07-2012, 21:39
|
|
|
znam już przyczynę wycieku i zapachu benzyny - to była uszczelka na pompie paliwa w baku, sparciała i przy zatankowanym baku do pełna paliwo się wylewało i ciekło pod podwoziem. |
|
|
|
 |
pan_michal
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma, 1.9 TD sedan, 99/00
|
Wysłany: 13-01-2013, 10:38
|
|
|
Cześć!
dawno nie pisałem, ale niestety także posiadam problem z uszczelką bagażnika w mojej Kalinie sedan. Chodzi oczywiście o wodę w bagażniku, która płynie do wnętrza po prawym rancie górnej części bagażnika. Z tego co widziałem to uszczelka nie jest solidnie dociśnięta w tym miejscu i nawet nałożenie tymczasowo towotu czy innego środka, ale nic nie skutkuje. Czy możecie pojecić jakiś sklep gdzie będę mógł kupić nową uszczelkę? Bo podejrzewam, że inne środku zapobiegawcze mogą nic nie pomóc.
Sprawa jest pilna bo na rancie pod uszczelką Posiadam już silny nalot rdzy, a nie lubię jak autko zmienia kolor szczególnie jak cała pozostała blacha jest w stanie idealnym :/ |
|
|
|
 |
|