[MSS DID] Czy to awaria przepustnicy. |
Autor |
Wiadomość |
kerir
Nowy Forumowicz
Auto: space star gdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-04-2013, 13:15 [MSS DID] Czy to awaria przepustnicy.
|
|
|
Witam wszystkich posiadaczy marki Mitsubishi.Mój problem jaest mianowicie taki;po odpaleniu auta rano i przejechaniu ok,1 km.nagle zgasł silnik,bez żadnych objawów że coś się dzieje.Zapaliła się lampka oleju,silnika,akumlatora.Po zjechaniu na pobocze próbowałem jeszcze odpalić ale bez rezultatu.Auto zostało zciągnięte do mechanika który stwierdził awarię przepustnicy.Chciałbym dodac że silnik przed awarią pracował idealnie nie było żadnej nierównej pracy,skoków obrotów lub braku mocy.Czy to rzeczywiście awaria przetustnicy i jest ona do wymiany? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 07-04-2013, 14:38
|
|
|
Przez internet nikt Ci auta nie zdiagnozuje (no, może czasem, gdy usterka jest typowa i powtarzalna). Ale ...
sprecyzuj o jaki model MSS-a chodzi bo w tytule tematu podałeś DID a profilu masz GDI. A jak wiesz to dwa różne silniki
Może ktoś coś podpowie bo awarie przepustnic w GDI się zdarzały ale raczej chodziło o trzymanie (falowanie) obrotów a nie totalny pad w czasie jazdy. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
kerir
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-04-2013, 15:02
|
|
|
oczywiście GDI przepraszam za błąd.A czy komputer może niewykryć błędu związanego z przepustnicą,wydaje mi się że gdzieś tu na forum ktoś pisał że u nieg też komputer nie wykrył tego błędu?I czy awaria przepusnicy może całkowicie unieruchomić silnik? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21015 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
kerir
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-04-2013, 19:07
|
|
|
Dzięki Bizi78 ale na linku który podałes nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21015 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 08-04-2013, 00:29
|
|
|
kerir napisał/a: | na linku który podałes nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. |
Po prostu jest to jeden z kilkunastu - kilkudziesięciu postów o GDi w dziale Carismy i tam warto poszukać odpowiedzi na nurtujące cię pytanie . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|