Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] Problemy z silnikiem Pajero Sport 1999 2,5 TD 4D56
Autor Wiadomość
Bosman1979 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2013, 19:19   [2.5 TD] Problemy z silnikiem Pajero Sport 1999 2,5 TD 4D56

Witam
Wczoraj stało się źle!
Zauważyłem wycieki oleju, tu zdiagnozowałem - koło obsady bagnetu oraz przewody.
Najgorsze że, nie wiem gdzie ucieka płyn chłodniczy. Wiem tylko, że nad nad sprężarkom klimy w okolicach paska rozrządu.
Czy ktoś wie co to może być?
Druga sprawa, po zdjęciu osłony paska rozrządu zauważyłem, że jest wolne małe koło zębate oraz rolka/napinacz. Nie wiem czy to tak powinno być czy coś nie tak.
Dzwoniłem do poprzedniego właściciela ale on nic nie wie, a ja jestem właścicielem od 22 marca 2013 roku.
Proszę o pomoc co robić lub gdzie podjechać, by pousuwać te usterki. A i duży, bardzo duży przegląd przydał by się mojej Pajerce.
POMOCY

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 13-04-2013, 20:10   

Może pomocne będzie http://mitsubishi.epcdata.ru/pajero/
W Radomiu jest http://forum.mitsumaniaki...profile&u=20752 może On Ci coś nie coś podpowie.

michoł 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Wysłany: 13-04-2013, 21:41   

To koło zębate to najpewniej wałek balansowy niżej jest jeszcze jeden, ktoś zrezygnował z paska wałków balansowych pytanie tylko czemu, bez tego można jeździć.
Co do wycieków oleju i chłodziwa-szukaj, miejsc jest wiele. Z bagnetu nie powinno wyrzucać Ci oleju bo nie świadczy to najlepiej o silniku niestety...

Bosman1979 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 14-04-2013, 23:03   

Dzięki za podpowiedzi :D .
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu