Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] potrzebna natychmiastowa pomoc
Autor Wiadomość
patryk1991p 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-05-2013, 12:27   [Cari 1.8 GDI] potrzebna natychmiastowa pomoc

moja cari nie chce odpalać przekręcam kluczyk rozrusznik kreci ale nie odpala jak odpali to od razu gaśnie;/ jak odpali no to nie ma tej mocy co powinna miec reakcja na pedal gazy jest ale to nie jest to co dawniej no i nie wiem czy to przepustnica swiece czy to tez cos inego porzebuje szybkiej pomocy

radek8622 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Wysłany: 19-05-2013, 15:30   

było parę tematów podobnych poszukaj znajdziesz...sprawdź czy nie ma błędów..prawdopodobnie coś z ciśnieniem może pompa WC może regulator ,filterki różne mogą być przyczyny takiego stanu.Najpierw sprawdź błędy jeżeli są.

nashkarol 
Forumowicz

Auto: Mitsu Cari 1.8 GDI 2000r.
Wysłany: 19-05-2013, 17:48   

Kolego mialem identyczne obiawy, poprzedzone cyrkami podczas jazdy. Na forum naprowadzono mnie na wlasciwy trop i samemu udalo mi sie roziazac ten problem, odczytac blad i krok po kroku dojsc do zrodla problemu. W linku ponizej temat, w ktorych wszystko opisywalem, przeczytaj wszystko jak masz chwile, rowniez z linkami ktore podawali MitsuManiaki w tym temacie (sa tam dokladne opisy i zdjecia - co ewrntualnie rozkrecic, przeczyscic, rozruszac)

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=78871

Powodzenia i daj znac, jaki bedzie efekt

patryk1991p 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-05-2013, 21:16   

no ok to moze spytam o cos takiego czy jest ktos w toruniu co ma kompa i mozliwosc podlaczenia cari do ecu?:) jak cos niech napisze to sie skontaktujemy:)

nashkarol 
Forumowicz

Auto: Mitsu Cari 1.8 GDI 2000r.
Wysłany: 19-05-2013, 21:28   

Ja kod odczytalem za pomoca kawalka kabelka, mostkujac piny 1 i 4 chyba w gniezdzie diagnostycznym ... Wszystko zalezy od rocznika, po 2000 roku juz sie tak nie dalo. Caly opis jest pod ktoryms linkiem w temacie.

patryk1991p 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-05-2013, 11:30   

ja powiem ci tak bylem dziś odpaliła od 1 pojeździłem trochę z skarpy do kaszczorka polatałem polatałem trochę pobawiłem się biegami obrotami itp no trochę ja kręciłem i kurde o dziwo odzywał nie wiem czemu nie chciała działać mi wtedy ale tak czy siak przepustnice przeczyszczę oraz wyjmę świece i zobaczę w jakim stanie SA jak są ok to tylko przeczyszczę je i jazda dalej cieszy mnie fakt ze leje paliwo i jeżdżę ale zaraz mam rozrząd a to są kurde koszta;/

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 20-05-2013, 13:38   

Jeżeli czasem nie odpala lub gaśnie na drodze, to może być to: http://forum.mitsumaniaki...hlight=#1066931 Tyle, że ja mogę odczytać błędy kontrolką, więc od razu wiedziałem co jest grane.

patryk1991p 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-05-2013, 14:32   

dobra mowie prosto ma ktos evoscana i kabel?:D i jest to ktos z torunia badz okolic?:D bo naprawde szukam pomocy a serwis mi sie jak narazie nie usmuecha ani kupowanie kabla i programu gdyz zbedne mi to bo nie wiem ile bede jeszcze uzywac miska wiec zapytam prosto;D ma ktos kabel i program zeby sprawdzic moja cari;D

Odpowiedz do tematu