Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E54A 2.0 V6] wymiana wtrysków gazowych
Autor Wiadomość
desiderata220 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-05-2013, 13:20   [E54A 2.0 V6] wymiana wtrysków gazowych

Witam. Moje auto to Galant 2.0 v6 1994r instalacja gazowa Zenit.
Dzisiaj podczas kontroli u gazownika wyszło, że mam walnięty 3 wtrysk gazu. Kilka pytań do ludzi siedzących w temacie:
1. Czy mogę jeździć z tym wtryskiem na stałe ustawionym na benzynę, czy może to zaszkodzić silnikowi?
2. Czy opłaca się wymieniać jedną listwę (3 wtryski) na takie same jak na drugiej listwie (Valtek 3), czy od razu dwie listwy. Ważny jest dla mnie aspekt finansowy.
3. Kto może polecić dobrego gaziarza w Poznaniu do instalacji Zenit, bo w Piteku nie mają kompa, byłem na obornickiej 341 i nie jestem w 100% przekonany do Panów.

Wszystkiego dobrego.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 20-05-2013, 13:38   

Jeśli chcesz tanio i w miarę OK, to kup AC W01 lub Reg Fast. Te wtryski są lepsze od Valteków przy trochę większej cenie.

desiderata220 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 V6
Wysłany: 20-05-2013, 13:41   

a mogę tylko te 3 wymienić, czy to nie ma sensu i muszę wszystkie 6? A może ktoś zna jakieś sposoby żeby podleczyć ten walnięty wtrysk?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 20-05-2013, 15:16   

Są komplety naprawcze za kilka zł ale po takiej naprawie wtryski trzeba skalibrować bo wtryski po miedzy sobą będą miały różny wydatek co jest szkodliwe dla silnika i auto będzie więcej paliło.

Odpowiedz do tematu