Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY2A 1.5] Skończyła się gwarancja i klops...
Autor Wiadomość
skostrze 
Mitsumaniak
SLaw

Auto: Mitsubishi Lancer X Sedan
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-07-2013, 09:43   [CY2A 1.5] Skończyła się gwarancja i klops...

Witam, właśnie skończyła się gwarancja w moim lancerku no i od razu pojawiły się problemy :evil: Może nie są to problemu niepozwalające na jazdę ale bardzo denerwujące. W czasie podróży z prawego, górnego nawiewu zaczął wydobywać się dziwny metaliczny szum, jakby coś obcierało lub dostało się do wiatraka, chociaż na początku to był dźwięk jak kończący się dezodorant. Myślałem że to może klima ale po wyłączeniu nic się nie zmieniło, dopiero wyłączenie wiatraka pomogło. W tym samym czasie przestał działać prawy kanał w radiu podczas słuchania płyt CD, tzn. coś tam słychać ale bardzo słabo.

Co to może być, czy jechać z tym do serwisu czy może samemu można coś sprawdzić? Boję się że serwis to zrobi ale takim kosztem że.... :shock:

bart210 
Mitsumaniak

Auto: Lancer X
Wysłany: 30-07-2013, 10:47   

Szum z nawiewu może się pojawić gdy wpadnie jakiś śmieć albo liść. Gdyby to był problem z wentylatorem to szum byłoby słychać z każdej kratki. Włącz nawiew na pełną prędkość na kilka minut i zamknij pozostałe kratki nawiewu.
Z radiem może być większy problem. Może to tylko luźny kabelek.

skostrze 
Mitsumaniak
SLaw

Wysłany: 30-07-2013, 10:57   

bart210 napisał/a:
Włącz nawiew na pełną prędkość na kilka minut i zamknij pozostałe kratki nawiewu.

Tak też zrobiłem i ten pierwszy najgłośniejszy dźwięk ustąpił, ale nadal coś tam szumi głośniej niż w pozostałych kratkach, ale faktycznie może dłużej podmucham...

Co do radia właśnie znalazłem że jest to typowa usterka http://www.autocentrum.pl...a-cd-881496176/ tylko nie znalazłem co może być powodem problemu.

Greku1410 
Mitsumaniak

Auto: Civic VIII Type S 2.2
Wysłany: 31-07-2013, 13:21   

ja to naprawiłem sobie poprzez powtórne zlutowanie taśmy bo to przez nią nie grały głośniki podczas odtwarzania cd to mniej niż 5min roboty

skostrze 
Mitsumaniak
SLaw

Wysłany: 31-07-2013, 13:36   

Greku1410 napisał/a:
ja to naprawiłem sobie poprzez powtórne zlutowanie taśmy bo to przez nią nie grały głośniki podczas odtwarzania cd to mniej niż 5min roboty

Witam, a jest gdzieś instrukcja jak wyjąć radio bez uszczerbku na plastikowych elementach? Wcześniej miałem focusa który wymagał specjalnych szczypiec, a tu nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać.

Greku1410 
Mitsumaniak

Auto: Civic VIII Type S 2.2
Wysłany: 31-07-2013, 13:51   

http://www.youtube.com/watch?v=nPdWSXv3S_Q

Tutorial

[ Dodano: 31-07-2013, 13:56 ]
jak coś to pisz na pv

modzel 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer
Wysłany: 15-10-2013, 08:40   

też miałem taką usterkę, wymienili mi radio całe szczęście miałem jeszcze na gwarancji, jeśli chodzi o nawiew to poczytaj mój post
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=83244

Odpowiedz do tematu