Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:40
[MSS ALL] ELEKTRYKA Mały problem
Autor Wiadomość
Alexy
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2007, 21:21   [MSS ALL] ELEKTRYKA Mały problem

Tydzień temu kupiłem SS 1.3 z 99 roku normalnie fajne auto lecz:
1. Nie wiem gdzie znaleść przełącznik świateł mijania na manetce są trzy pozycje 0 gdzie nic się nie dzieje światła postojowe i światła drogowe które reguluje się pokrętłem z prawej strony (mam SS w wersji angielskiej) to moje pierwsze pytanko na forum szukałem nic nie znalazłem w tym temacie a instrukcji obsługi nie posiadam.
2. czy w tym roczniku był montowany ABS, moje pytanie wynika z tego że znalazłem puste miejsce w skrzynce bezpiecznikowej a na schemacie pisze ABS nie wiem czy to ktoś niezdemontował specjalnie tego bezpiecznika.
Pytanie nr. 3 Czy ktos posiada jakiś sensowny schemat podłączeń radia dzisiaj postanowiłem załążyć dodatkowe radio do samochodu w miejsce ostaniej pułeczki ponieważ nie chciałem demontować orginalnego ze wzgledu na fakt przełącznika do komputerowego licznika przejechanych kilometrów itp fajny i przydatny bajer na forum doczytałem się że można przełączać wskazania wyświetlacza i pez przycisku display ale jest to pewne utrudnienie którego chiałem uniknąć wszystko fajnie cacy radyjko weszło jak ta lala. ale ktoś przedemną wpadł na ten sam wsposób i miał podłaczone głośniki równolegle i zasilanie ale zrobił to w taki partacki sposób że głowa boli pourywane kable zaklejone izolacją porostu załamałem ręce. na dodatek nie mogę po tych jego przerubkach znaleść zasilania do radia zwracam sie do was o pomoc o rospiskę kabli będe musiał odbudować całą elektryke w tym miejscu. Ach jeszce jedno na zkończenie jak odłaczyłem zasilanie radia dziwacznie zaczeły sie zachowywać dwa wskaźniki jeden paliwa i temperatury jak wyłączełem przedtem silnik wskaźnit teperatury zjerdzał w lewo a teraz ucieka całowicie na prawo a wskaźnik temp. bardzo szybko sie prusza przedtem jak silnik był ciepły to wolniutko wchodził na wskazaną temperature a teraz pstryk ja w starym fiacie 125 p Jeszce raz z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez cns80 11-02-2009, 13:18, w całości zmieniany 3 razy  

jawlo 
Forumowicz

Auto: SS DiD mint silver
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-03-2007, 15:22   

Wprawdzie mam wersję nowszą z 2002 roku ale myślę, że jest podobnie.
Właśnie na tej manetce jest obrotowy przełącznik świateł.
W pierwszej kolejności sprawdziłbym bezpieczniki i żarówki.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Instrukcji serwisowej

pgrygiel
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2007, 20:32   

w tym roczniku był montowany ABS

Alexy
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2007, 23:04   

Dzięki za pomoc będe musiał sie wybrać do serwisu Mitsubishi :doubt:

Odpowiedz do tematu