Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] problem z elektronika
Autor Wiadomość
bialyjayz 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2013, 18:24   [CA4A 1.6] problem z elektronika

Witam. Potrzebuje pomocy przy dostaniu się do oświetlenia głównej konsoli(jeśli tak to można nazwać) chodzi o podświetlenie na==regulacji siły nawiewu itd.... raz próowałem się dostać to już zaczęło coś zgrzytać jakby miało pękać, ( nic na siłe wszystko młotkiem :) ) --może to i śmieszna sprawa ale prosze o pomoc, co gdzie odkręcic co gdzie odczepić. Pozdrawiam

maro275 
Mitsumaniak
noob

Auto: Mitsubishi Lancer GLXi 1.6 16v
Wysłany: 26-08-2013, 19:08   

Wyjmujesz radio, potem cały czarny plastik ze środka deski rozdzielczej, odłączasz kostki od przełączników podgrzewania lusterek/tylnej szyby i awaryjnych światełek, wkładasz rękę za puszeczkę z regulacją nawiewu itp i tam masz jedną żaróweczkę która oświetla cały panel. Wymień żarówkę lub daj LED to będzie dłużej żyć i kolor można zmienic :)

Pozdrawiam

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 26-08-2013, 19:08   

Jak popatrzysz to 2 śruby są nad pokrętłami z nawiewów. Druga rzecz - otwórz schowek obok prawego kolana i wypatrz linkę zakończoną oczkiem która leci do lewego pokretła przy kratce nawiewu - musisz ja zdjąć. Reszta na wcisk więc trzeba rwać tylko z umiarem bo kable od awaryjnychnie mają 1,5m ;-)

bialyjayz 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Wysłany: 29-08-2013, 16:16   

dzięki Panowie dzisiaj się zabrałem za to, udało się wymienić (poprawka są dwie żaróweczki :P P) bez szarpania, wszystko spokojnie i lekko wychodziło. Teraz mam jasność szkoda że w sklepie mieli tylko zielone LED'y, wolałbym białe. Pozdrawiam i jeszcze raz Dzięki

maro275 
Mitsumaniak
noob

Auto: Mitsubishi Lancer GLXi 1.6 16v
Wysłany: 29-08-2013, 18:01   

No racja 2 żaróweczki:P dawno to robiłem i mi się pomyliło :)

Odpowiedz do tematu