|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szarpanie skrzynia automat |
Autor |
Wiadomość |
lesnik15
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 3.2 did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-09-2013, 18:07 szarpanie skrzynia automat
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów!!
Zwracam się do was z prośbą rozwiązania problemu.
Auto to pajero long 3.2 did automat z 2000 r.
Wczoraj zawiesiłem się na konarze w lesie. Po załączeniu napędu jakoś udało mi się wydostać. Przez konar przejechałem środkiem auta. Po wydostaniu się pojawił się następujący problem: włączając wsteczny i trzymajac hamulec zaczyna szarpać całym autem, tak jakby przód tył, na P nic się nie dzieje, na D natomiast auto jakby chodziło głośniej.
Pytanie co mogłem uszkodzić? Wydaje mi się że to mechaniczne uszkodzenie...coś musiałem podgiąć... Ktoś ma jakiś pomysł? Jutro oddam auto do mechanika, ale chciałbym wcześniej
pozdrawiam
Karol
[ Dodano: 22-09-2013, 18:10 ]
a i jak gaszę auto to jakby silnik się trząsł.. może poduszki pod silnikiem? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-09-2013, 18:28
|
|
|
Prawdopodobnie wgniotłeś zbiornik, wstrząsnęło brudami w zbiorniku i te dostały się do pompy wtryskowej. i zabrudzony został nastawnik dawki paliwa, może wyświetlić ci błąd 48GE i 26. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
lesnik15
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 3.2 did
|
Wysłany: 22-09-2013, 18:38
|
|
|
zbiornik wymieniałem na nowy ok pół roku temu, ale dam taki sygnał mechanikowi, chociaż nie wiem czy akurat poradzi sobie z rozebraniem pompy...
[ Dodano: 22-09-2013, 18:39 ]
a jeżeli spradziłoby się Zbyszek to co mówisz to wystarczy przeczyścić nastawnik? czy coś większego do roboty?
[ Dodano: 29-09-2013, 18:26 ]
okazało się że podgięciu uległa belka pod skrzynią. Wymontowanie jej i wyprostowanie spowodowało, że szarpanie autem znikło. Już myślałem, że skrzynia do roboty |
|
|
|
 |
|
|