|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przegnite przewody hamulcowe |
Autor |
Wiadomość |
zbysze1
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 97 1,3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2013, 23:06 Przegnite przewody hamulcowe
|
|
|
Wyjezdzajac z parkingu musialem ostro zahamowac i pedal po wstepnym oporze do dna poszedl. Uklad niby podwojny i powinno cos hamowac, reczny tylko dziala.
Kupilem nowy przewod do tylnego lewego kola i zaczalem rozkrecac. Metalowa rurka byla tak skorodowana, ze wystarczylo lekko ruszyc i kawalki przewodu w reku mialem. Do drugiego kola niby mniej skorodowane, ale nie ma sensu ryzykowac. Tak skorodowane sruby w ukladzie hamulcowym tylnym mam, ze wykrecic nie mozna . Probowalem i gumowy przewod z okucia wypadl . Cylinderki, przewody metalowe i gumowe hamulcow tylnych najprosciej, najszybciej wymienic polecam.
Mam utopionego w ziemi lancera IV, ma 24 lata i przewody hamulcowe sa sprawne.
Ten co teraz VI ma 16 lat i tylne przewody hamulcowe dawno do wymiany , bo mocno skorodowane. Czesci nei sa drogie, a ryzyko jezdzenia z tak niepewnymi hamulcami duze.
Polecam luknac na te przewody, u mnie najgorzej bylo nad rura wydechowa i kawalek co do nadkola jest mocowany . |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2006 Posty: 207 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 19-12-2013, 20:31
|
|
|
Mialem to samo. Przy okazji sprawdz sobie rure od wlewu paliwa, u mnie byla strasznie przegnita a caly syf z kazdym tankowaniem lecial do baku. Niestety nie bylo tego widac na pierwszy rzut oka, przerdzewialo gorne kolanko - to od strony wlewu. |
_________________ pozdrawiam, Rafał
|
|
 |
nicram4
Forumowicz nicram4

Auto: Lancer 96' 1.3 GLX
|
Wysłany: 10-01-2014, 16:13
|
|
|
Na każdym przeglądzie okresowym diagnosta może każdemu z nas powiedzieć w jakim stanie są przewody hamulcowe w naszych pojazdach. To nic nie kosztuje a uchronić nas może przed poważnymi konsekwencjami włącznie z wypadkiem. Każdemu radzę zwrócić uwagę na te elementy. Pozdrawiam. |
_________________ "Only the dead have seen the end of war"
 |
|
|
|
 |
|
|