|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mkm 01-01-2014, 19:26 |
nie równe obroty silnika Mitsubishi Lancer Sportback 2009 |
Autor |
Wiadomość |
ArasGd
Nowy Forumowicz ArasGD
Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-10-2013, 12:32 nie równe obroty silnika Mitsubishi Lancer Sportback 2009
|
|
|
Witam, mam problem z silnikiem Mitsubishi Lancer Sportback rok produkcji 2009 silnik 1,8 benzyna. Obroty silnika na biegu jałowym wahają się miedzy 1250 a 1500 obr\min ( praca silnika jak by nie pracowały wszystkie cylindry lekko trzęsie ) byłem również w serwisie dostałem informacje o błędzie P0011 system VVT. powyżej 1500 obrotów podczas jazdy brak jakich kolwiek oznak ze coś jest nie tak, z tym ze dziś zauważyłem ze auto jak by delikatnie traciło moc. Proszę o pomoc z góry wielkie dzięki |
|
|
|
 |
tomaszekk7
Forumowicz
Auto: Lancer sedan 1,8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 204 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-11-2013, 15:22 Re: nie równe obroty silnika Mitsubishi Lancer Sportback 200
|
|
|
P0011 Intake variable valve timing system. To mi się udało znaleźć. Może się jeszcze coś doczytam.
PROBABLE CAUSES
Failed inlet oil feeder control valve
Damage in inlet oil feeder control valve circuit or loose connector contact
Failed intake timing sprocket operation
Clogged oil passage
Failed intake camshaft
Failed engine-ECU |
_________________ Tom |
|
|
|
 |