|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
stacyjka komputer i immo |
Autor |
Wiadomość |
caytols
Nowy Forumowicz
Auto: pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-12-2013, 16:04 stacyjka komputer i immo
|
|
|
Prosze o pomoc. Straciłem kluczyk i czeka mnie wymiana stacyjki komputera i immo . ---
- stacyjka to dwie śruby co zdążyłem zauważyć////////
- komputer znalazłem po prawej stronie w komorze nóg pasażera
- nie moge znalesc IMMO ktoś mówił ze jest w tunel kolo wajchy biegów --- proszę o pomoc gdzie znaleźć kostke IMMO. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 09-12-2013, 08:44
|
|
|
Jeśli masz rok 00-01 to jest przy stacyjce, jeśli po 01 to po prawej stronie stopy kierowcy, zamontowana czarna puszka wielkości dwóch pudełek zapałek do obudowy nagrzewnicy. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 09-12-2013, 09:18
|
|
|
Kluczyk można dorobić do dowolnego zamka, ciekawe ile kosztuje do programowanie nowego transpondera siedzącego w kluczyku. Może taka operacja wyjdzie taniej niż wymiana stacyjki, kompa i immobilisera. |
|
|
|
 |
czortunio
Forumowicz
Auto: Pajero III 2,5 TD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2013 Posty: 199 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 09-12-2013, 15:16
|
|
|
Co za pomysł, żeby wymieniać, komputer po stracie kluczyka ?!
Do tego dochodzą Ci prócz stacyjki zamki w drzwiach, tylnej klapie, schowku. Komputer ma zapewne w sobie VIN, co trzeba by zmienić ...
Kluczyk dostaniesz w ASO po VINie, tanio nie będzie, ale to o niebo rozsądniejszy pomysł niż wymiana komputera i zamków ...
Można też poza ASO dorobić kluczyk, nawet wysyłkowo. Konieczny będzie demontaż komputera i zamka. |
|
|
|
 |
|
|