|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Demontaż fabrycznego radia |
Autor |
Wiadomość |
Tomecki [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2007, 12:54 Demontaż fabrycznego radia
|
|
|
Przetrzepałem forum wzdłuż i wszerz, ale się nie doszukałem, mało tego nabawiłem się kompleksów, że nie jestem taki zdolniacha jak inni.
Wszyscy piszą jak podłączają nowe radia, a ja nie mogę wymontować tego fabrycznego cholerstwa. Wiem na jakiej zasadzie są montowane zaczepy trzymające radio, ale nie mogę ich odgiąć poprzez te otwory w radiu na ściągacz......
Zna koś z was szybki i skuteczny sposób?
Może jakiś ściągacz? POMOCY |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2007, 15:44
|
|
|
Tomecki, napisz czy masz orginalne wyjmaki do tego radia. Jeżeli nie, to będzie Ci trudno wyciągnąć. Musisz zgadać się z kimś kto je ma. A o sposobie to nie słyszałem, może jakiś Pan w kominiarce Ci pomoże |
|
|
|
 |
Tomecki [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2007, 07:10
|
|
|
Niestety oryginalnych wyjmaków nie mam
A próbowałem już wszelkimi sposobami, kluczami imbusowymi o rozmiarze otworu, nawet takimi długimi wykałaczkami do ciasta co je buchnąłem żonie z kuchni
Niestety nic nie pomaga, a kupiłem fajne radio i szkoda mi, że się marnuje.
Syn sąsiada, który zazwyczaj po nocach chodzi w kominiarce, mówi, że nie ma problemu, radio wyjmie całe i zdrowe, ale mogą być ślady na konsoli , a ja tego nie chcę. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 31-01-2007, 17:12
|
|
|
zrób sobie wyjmaki z w miarę sztywnego pręta np. aluminiowego zakrzywionego w literę "U" na prawą i na lewą stronę i wyjdzie |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-02-2007, 10:41
|
|
|
Lub podjedź do zakładu montażowego (radia, alarmy) i poproś o pomoc. Mają napewno, ponieważ wygląda to na Blaupunkta. |
|
 |
Tomecki [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2007, 11:08
|
|
|
już tak zrobiłem. umówiłem się z kotlesiem z zakładu "Car-Audio" na montaż radia.
Swoją drogą Serek,
Cytat: | Mają napewno, ponieważ wygląda to na Blaupunkta. |
Z tego co słyszałem to mitsubishi robi na bazie Sony. |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-02-2007, 12:03
|
|
|
Sposób demontażu radia (bolce w kształcie U lub V) wygląda na Blaupunkta. |
|
 |
Tanpit [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2007, 12:05
|
|
|
Witam.
Doslownie kilka dni temu demontowalem swoje radio. Sprawe zalatwiaja dwa sztywne druty, wygiete na ksztalt litery U (jak to juz ktos napisal). Wyjecie radia zajmuje 15 sekund (5 wysuniecie + 10 odpiecie kabelkow, bo sie mocno trzymaja).
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|