Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Witam wszystkich i proszę o opinie i pomoc przed z
Autor Wiadomość
sebastian_98765 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-07-2014, 19:59   [3.2 DID] Witam wszystkich i proszę o opinie i pomoc przed z

Serdecznie witam wszystkich forumowiczów. Nazywam się Sebastian i właśnie zaczynam przygodę z Pajero.

Od jakiegoś czasu zauroczyłem się tym autem i nadszedł czas i możliwość finansowa na zakup i realizację tego marzenia. Przeczytałem wiele postów i Waszych wypowiedzi, za co dziękuję, ale z doświadczenia (wcześniej zakup staruszka saaba) wiem, że warto wrzucić pod dyskusję i opinie to co zmierza się kupić.

Zmierzając do sedna jutro jadę na wizję lokalną:
http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-C33681620.html

Każda Wasza wskazówka będzie dla mnie bardzo cenna. Już mniej więcej po analizie forum wiem na co zwrócić szczególną uwagę, ale będę wdzięczny za Wasze wszelkie opinie. Może ktoś z Was zna, widział, oglądał... ktokolwiek widział ktokolwiek wie...a może jakieś sprawdzone pomysły na zakup?

Jeszcze raz witam i pozdrawiam
Sebastian

wbialek 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III krótkie
Wysłany: 15-07-2014, 22:02   

Mam pajero 3 już półtora roku. Rocznik 2003. Przejechałem 30kkm. Kupiłem auto w "idealnym stanie", droższe of tego. Miałem następujące przygody:

Korozja - niby wyglądało idealnie, ale robiłem remoncik. Oglądaj dokładnie nadkola (przednie z przodu. Jak da radę - podłogę bagażnika - spawy po bokach. progi (niestety plastik wiele kryje). Nadal uważam, że dobrze wybrałem - dwie dziurki w nadkolach, które wyszły po roku to nic.

Silnik - mój jest jak dzwon - ale zbiornik paliwa wymieniłem na plastik - jak wylejesz zawartość filtra paliwa do kubka i poświecisz, najlepiej latarką LED to możesz zobaczyć zabójczy dla pompy brokat.

Auto ma szybko zapalać i równo chodzić. Osiągi nie powalają, a prowadzenie nie jest na poziomie nowoczesnej osobówki, ale nie powinno nic stukać i być luzów. Nie będzie też bardzo cicho.

I ostatnie - napędy - przy przełączaniu lampki migają chwilę i się przełączają na stałe. Ja przy zakupie miałem niesprawność - sprzedający naprawił, a po pół roku naprawiałem ponownie.

Fajne auto.

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 16-07-2014, 00:57   

Bardzo mnie się podoba przebieg tego auta. Taki jak powinien być - 191 tys. Bo jakby miał 201 to lepiej nie brać.

wojtyszka 
Mitsumaniak

Auto: Pajero III 3.2DiD
Wysłany: 16-07-2014, 17:19   

Cytat:
Bardzo mnie się podoba przebieg tego auta. Taki jak powinien być - 191 tys. Bo jakby miał 201 to lepiej nie brać.

serio serio czy to zwykły sarkazm ? :)
Siedlce? mam jakies 80km,
jesli Ci sie nie spieszy z zakupem a auto bedzie jeszcze w sprzedazy, to 24-25.07 wracam od "okupanta" :lol: i możemy sie umówić na obejrzenie owego misia :)
bo troche juz przeżyłem ze swoim egzemplarzem :mrgreen:

sebastian_98765 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 16-07-2014, 19:50   

Przebieg spoko :) . Jak patrze na ogloszenia to odnosze wrażenie ze 90% aut głównie jeżdziło w weekendy do kościoła...

Wbialek dzieki za podpowiedź, wojtyszka nie będę czekał, jutro podjadę i zobaczę czy w ogóle warto? Jak będzie w miarę to chętnie skorzystam z Twojej propozycji.

[ Dodano: 17-07-2014, 22:18 ]
No i byłem i kupiłem i nawet wróciłem na kołach :) pierwsze wrażenia bezcenne. Jedzie sie majestatycznie, zawieszenie bez stuków, puków, nie ściąga, chmurka dymu przy wyprzedzaniu, biegi zmienają sie płynnie, wszystko działa (prócz nawigacji ale czytałem ze to słabe rozwiązanie na dzisiejsze czasy). Z mankamentów to: problem z wskaznikiem paliwa. Sprzedający uprzedzał że jest coś nie tak bo przy przedostatniej kresce jest juz pusto. Opony nie posłużą zbyt długo, trochę drobnych otarć na karoserii (w końcu 10 lat ), prawy błotnik robiony niezbyt fachowo, odprysk na przedniej szybie do pilnej naprawy co by dalej nie poszło. Na wertepach tylne drzwi słychac...brak zagłówków do dodatkowej kanapy.
Generalnie jak na staruszka ładnie wygląda i bardzo przyjemnie sie jedzie. Mam nadzieję że nie będę za chwilę płakał ja i mój portfel.

Pozdrawiam

Mietek.K 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero III
Wysłany: 19-07-2014, 13:35   

Heilsberg napisał/a:
Bo jakby miał 201 to lepiej nie brać.

Czy 201 to jest naprawdę za dużo na P III .

TangoKK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Wysłany: 20-07-2014, 11:25   

Mietek.K napisał/a:
Heilsberg napisał/a:
Bo jakby miał 201 to lepiej nie brać.

Czy 201 to jest naprawdę za dużo na P III .

Jejku czytaj pomiędzy wierszami. Nie wszystko trzeba mówić dosłownie. Chodzi o to, że w Polsce wszystkie auta sprzedawane mają poniżej 200 tyś :finga:

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 20-07-2014, 12:24   

A nieprawda , mój juz przekroczył i ma teraz 200560 km :wink: :wink:

alfik 
Forumowicz

Auto: Pajero III, 3,2DiD SWB auto
Wysłany: 20-07-2014, 22:03   

Mój miał 211 jak kupowałem, a teraz ma ponad 240. I nadal żyje :) .

Odpowiedz do tematu