|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Endeavor - jak otworzyć samą klapę z tylną szybą... |
Autor |
Wiadomość |
grego56t
Nowy Forumowicz
Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-01-2015, 10:22 Endeavor - jak otworzyć samą klapę z tylną szybą...
|
|
|
Endeavor2007 - jak otworzyć samą klapkę z tylną szybą na klapie kufra...
Sprawa dotyczy wersji auta bez osobnej klamki pod wycieraczką tylna na zewnątrz. Nie chodzi o całą klapę bagażnika tylko o tą część z szybą która również jest otwieralna. To się jakoś otwiera (ale jakim guzikiem/przyciskiem/gdzie?) Zdemontowałem tapicerkę przy okazji wymiany silniczka do wycieraczek... i okazuje się, że to wszystko idealnie działa, idą gdzieś przewody do włącznika chyba w kabinie (gdzie jest?), cięgno linki również jak w dół pociągnę na zamku to otwiera pięknie samą tylną szybę. W niektórych wersjach starszych była klamka dodatkowa pod wycieraczką na zewnątrz a po 2007 r. już nie i jakoś to się otwiera elektrycznie - Tylko jak? Proszę o pomoc! |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 23-01-2015, 07:27
|
|
|
Sprawdź czy przypadkiem 2 krotne wciśnięcie przycisku otwierania na pilocie , nie otwiera tylnej szyby.
Ja mam na 100 % ręczne , a przewody idą od ogrzewania i 3 światła stop.
Chociaż dziwne , bo mój jest z końcówki 2007.
Sprawdzę w manualu , może jest coś na ten temat, ale dopiero jak wrócę z gór.
Pozdrav
Sprawdziłem , więc jest tak że za otwieranie samej szyby ,jak i całej tylnej klapy, odpowiada ten sam siłownik (MR556967)
U mnie jest tak że 1 naciśnięcie przycisku w pilocie otwiera drzwi kierowcy,ponowne naciśnięcie otwiera wszystkie zamki. Lecz tylną szybę po otwarciu muszę uchylić sobie już sam. U Ciebie powinno być identycznie , więc może po prostu dawno nikt samej szyby nie otwierał i coś się zapiekło. |
|
|
|
 |
|
|