Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Skradziona Carisma!!!
Autor Wiadomość
EmilRotu 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1997r. 1.8 85KW
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2014, 09:26   [Carisma] Skradziona Carisma!!!

Witam,

Pisze ponieważ przedwczoraj 17.09.2014r. skradziono moją Carismę z parkingu przy stacji PKP w Dobieszynie (okolice Białobrzeg, Radomia). Carisma jest zielona z czarno-srebrnymi kołpakami z logo Mitsubishi. Jeżeli jest ktoś z tych okolic bądź z okolic Radomia i widział taką Carismę o numerze rej. WBR16JG proszę o kontakt. Równie dobrze Carisma może być gdzieś dalej więc jeśli komuś rzuci się w oczy takie auto stojące gdzieś w lesie, na jakimś parkingu bądź przy drodze to proszę o kontakt na nr tel. 790232797. Jeszcze raz: Carisma jest zielona z czarno-srebrnymi kołpakami z logo Mitsubishi, numer rejestracyjny WBR16JG. Będe wdzięczny za każdą informację.

Pozdrawiam
Emil Rotuski
nr. tel 790232797
Ostatnio zmieniony przez glina 29-09-2014, 10:10, w całości zmieniany 1 raz  

bialyjayz 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Wysłany: 19-09-2014, 21:49   

Obdzwoniłeś laweciarzy ? Fajnie by było gdyby się znalazło na parkingu policyjnym :)

EmilRotu 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-09-2014, 08:44   

Witam,

Samochód się odnalazł, ale spalone jest w nim sprzęgło... Jacyś gówniarze ukradli, pojeździli, zajeździli sprzęgło i pozostawili samochód przy drodze. Także samochód jest, ale wydatek mnie czeka tak czy inaczej...

eve1988 
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Wysłany: 22-09-2014, 09:04   

EmilRotu napisał/a:
Witam,

Samochód się odnalazł, ale spalone jest w nim sprzęgło... Jacyś gówniarze ukradli, pojeździli, zajeździli sprzęgło i pozostawili samochód przy drodze. Także samochód jest, ale wydatek mnie czeka tak czy inaczej...

Heh...
A czy nie masz zadnych zabezpieczen przed kradzieza? Immo czy alarm?

EmilRotu 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-09-2014, 10:04   

Alarmu nie miałem, Immo jest, ale to jest ciężki temat dlatego, że jakieś półtora tygodnia temu byłem nad morzem i wziąłem do auta zapasowe kluczyki, które zostały w samochodzie. Gnojki pewnie chciały ukraść radio, ale że były kluczyki to sobie pojeździli... Mój błąd, więcej kluczyków zapasowych w schowku nie zostawię. Ale zamki i stacyjkę będę musiał wymienić. Mam zamiar zbierać wszystkie faktury i domagać się zwrotu kosztów naprawy bo już złapali złodziejaszków...

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 23-09-2014, 16:49   

Skoro były kluczyki to dlaczego musisz wymienić stacyjkę? Coś tu nie gra...

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 23-09-2014, 16:55   

bo szczyle mogły sobie dorobić? w nieszczęściu szczęście że się szczęśliwie samochód odnalazł

EmilRotu 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-09-2014, 10:27   

Dokładnie tak. Rozmawiałem z policją i oni ten drugi kluczyk mają bo im ten gówniarz oddał, więc na razie się wstrzymam z wymianą tych zamków. To byli gówniarze jeden z gimnazjum i dwóch po około 18 lat więc wątpię żeby dorabiali kluczyki. Koszty dorobienia kluczyka z immo są dosyć spore. A oczywiście jak się znów okazało w Carismach były montowane różne sprzęgła i oczywiście do mnie musiało być to droższe...

[ Dodano: 25-09-2014, 13:41 ]
Panowie. Temat powraca. Sprzęgło w samochodzie było mega rozwalone i po założeniu nowego okazało się, że skrzynia się nie nadaje. Nie wchodzi żaden bieg poza 1... Jaką skrzynię muszę kupić? Na co zwrócić uwagę?

rasiak1980 
Forumowicz

Wysłany: 25-09-2014, 17:41   

jak najdroższą !!! nawet w ASO za wszystko gnojki zapłacą :mrgreen:

EmilRotu 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2014, 13:50   

Jest problem. Pisałem wcześniej, że Policja ma ten drugi kluczyk, ale to była informacja nieprawdziwa (przekazał mi ją dyspozytor przy wejściu bez konsultacji z prowadzącym sprawę). Tego kluczyka nie odzyskali więc jest wysoce prawdopodobne, że Ci złodzieje nadal mogą go mieć albo komuś dali itp... Dzwoniłem do elektromechanika i powiedział mi żebym stacyjki nie wymieniał bo on mi wykasuje kluczyki z immo i zaprogramuje tylko ten jeden który mam. Czy to jest rzeczywiście możliwe? a poza tym nie znacie może kogoś kto mógłby mieć do sprzedania komplet zamków do Carismy z kluczykami? Już przeżyłbym to ze muszę mieć dwa kluczyki (jeden do zamka, drugi do stacyjki).

rasiak1980 
Forumowicz

Wysłany: 01-10-2014, 17:00   

jak wymontujesz cylinderki i mechanizm blokujący kierownice to da radę na nowo wszystko poustawiać i dorobić klucz pod to po prostu przestawia się takie blaszki mało zakładów ślusarskich to robi ale jest to wykonalne bez potrzeby wymiany wszystkich zamków trzeba je natomiast wymontować co do immobilisera potrzebował byś nowy moduł a ja jeszcze dla bezpieczeństwa pod pokrowiec wsuną bym deskę ponabijaną zaostrzonymi gwoźdźmi albo ukryty włącznik i np WN z cewek na kierownicę i pedały :twisted:

MichciuGT 
Mitsumaniak

Auto: Galant Kombi 6A13
Wysłany: 01-10-2014, 17:16   

rasiak1980 chciało by się tak zrobić, ale jak wiadomo ten złodziej może Cie za to pozwać... (Polskie prawo), nie wiem jak to jest czy da się powymieniać cylinderki, jeśli się da to bardzo dobry pomysł, a tak przy okazji jak byś chciał zabezpieczyć przed odpaleniem nawet gdy osoba ma kluczyk z immo to pomyśl o ukrytym kontraktonie, sam mam i co prawda trzeba poświęcić 5s dłużej przy każdym odpalaniu, ale jest pewność że złodziej nawet z kluczykiem nie odjedzie sobie od razu samochodem
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go.

rasiak1980 
Forumowicz

Wysłany: 02-10-2014, 01:56   

Zawsze można się wybronic że Stare auto i zwarcie w instalacji :badgrin: , takich śmieci trzeba edukować w bolesny sposob inaczej nie zrozumie . W takie ukryte pstryczki to nie ma sensu się bawić to nie jest jakieś super chodliwe auto, rozumiem w VAG takie pstryczki ukryte, bo to kradną na części do skorup z rajchu , tu szczyle po prostu przy okazji jak chcieli wyszarpac radio kluczyki znalazły i miały dobrą zabawę kosztem właściciela.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-10-2014, 08:13   

EmilRotu napisał/a:
Dzwoniłem do elektromechanika i powiedział mi żebym stacyjki nie wymieniał bo on mi wykasuje kluczyki z immo i zaprogramuje tylko ten jeden który mam. Czy to jest rzeczywiście możliwe?
Możliwe, jednak wzór kluczyka pozostaje ten sam i zawsze można nim otworzyć auto, co prawda nie odpali się auta, ale mozna przekrecić w stacyjce, odblokować kierownice, etc.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

EmilRotu 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-10-2014, 12:06   

Dokładnie tak jak mówi rasiak1980. To były szczyle,które znalazły kluczyki i pobawili się moim kosztem (czego nie mam zamiaru darować i będę się domagał pełnego zwrotu kosztów bo wszystkie rachunki i faktury zbieram i przekazuje na Policje). robertdg właśnie o to mi chodziło. Zamki bym sobie wymienił i sterownik centralnego(mam uniwersalny Noxon T5) a to że bym miał dwa kluczyki bym jakoś przeżył bo koszt samej stacyjki z modułem i komputerem to jakieś 200zł + montaż... a temat z usunięciem tych kluczyków może udałoby się taniej rozwiązać.

[ Dodano: 02-10-2014, 15:13 ]
Zresztą to co ci gówniarze porobili z tym samochodem to jakaś masakra totalna... Oprócz tych wszystkich rzeczy świeci mi się jeszcze kontrolka od ładowania, mimo że ładowanie jest (sprawdzone). I być może właśnie przez to nie chce mi się przełączyć na gaz. Po wejściu powyżej 2,5tys obrotów centralka cyka i przeskakuje między diodą benz/gaz, po zejściu poniżej pracuje normalnie na benzynie...

Odpowiedz do tematu