[Carisma] Skradziona Carisma!!! |
Autor |
Wiadomość |
EmilRotu
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1997r. 1.8 85KW
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2014, 09:26 [Carisma] Skradziona Carisma!!!
|
|
|
Witam,
Pisze ponieważ przedwczoraj 17.09.2014r. skradziono moją Carismę z parkingu przy stacji PKP w Dobieszynie (okolice Białobrzeg, Radomia). Carisma jest zielona z czarno-srebrnymi kołpakami z logo Mitsubishi. Jeżeli jest ktoś z tych okolic bądź z okolic Radomia i widział taką Carismę o numerze rej. WBR16JG proszę o kontakt. Równie dobrze Carisma może być gdzieś dalej więc jeśli komuś rzuci się w oczy takie auto stojące gdzieś w lesie, na jakimś parkingu bądź przy drodze to proszę o kontakt na nr tel. 790232797. Jeszcze raz: Carisma jest zielona z czarno-srebrnymi kołpakami z logo Mitsubishi, numer rejestracyjny WBR16JG. Będe wdzięczny za każdą informację.
Pozdrawiam
Emil Rotuski
nr. tel 790232797 |
Ostatnio zmieniony przez glina 29-09-2014, 10:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lip 2013 Posty: 1376 Skąd: Ścinawa
|
|
|
|
 |
EmilRotu
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-09-2014, 08:44
|
|
|
Witam,
Samochód się odnalazł, ale spalone jest w nim sprzęgło... Jacyś gówniarze ukradli, pojeździli, zajeździli sprzęgło i pozostawili samochód przy drodze. Także samochód jest, ale wydatek mnie czeka tak czy inaczej... |
|
|
|
 |
eve1988
Forumowicz
Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Pomógł: 38 razy Dołączył: 12 Maj 2013 Posty: 580 Skąd: Łochów
|
Wysłany: 22-09-2014, 09:04
|
|
|
EmilRotu napisał/a: | Witam,
Samochód się odnalazł, ale spalone jest w nim sprzęgło... Jacyś gówniarze ukradli, pojeździli, zajeździli sprzęgło i pozostawili samochód przy drodze. Także samochód jest, ale wydatek mnie czeka tak czy inaczej... |
Heh...
A czy nie masz zadnych zabezpieczen przed kradzieza? Immo czy alarm? |
|
 |
EmilRotu
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-09-2014, 10:04
|
|
|
Alarmu nie miałem, Immo jest, ale to jest ciężki temat dlatego, że jakieś półtora tygodnia temu byłem nad morzem i wziąłem do auta zapasowe kluczyki, które zostały w samochodzie. Gnojki pewnie chciały ukraść radio, ale że były kluczyki to sobie pojeździli... Mój błąd, więcej kluczyków zapasowych w schowku nie zostawię. Ale zamki i stacyjkę będę musiał wymienić. Mam zamiar zbierać wszystkie faktury i domagać się zwrotu kosztów naprawy bo już złapali złodziejaszków... |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 23-09-2014, 16:49
|
|
|
Skoro były kluczyki to dlaczego musisz wymienić stacyjkę? Coś tu nie gra... |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 23-09-2014, 16:55
|
|
|
bo szczyle mogły sobie dorobić? w nieszczęściu szczęście że się szczęśliwie samochód odnalazł |
|
|
|
 |
EmilRotu
Mitsumaniak
|
Wysłany: 25-09-2014, 10:27
|
|
|
Dokładnie tak. Rozmawiałem z policją i oni ten drugi kluczyk mają bo im ten gówniarz oddał, więc na razie się wstrzymam z wymianą tych zamków. To byli gówniarze jeden z gimnazjum i dwóch po około 18 lat więc wątpię żeby dorabiali kluczyki. Koszty dorobienia kluczyka z immo są dosyć spore. A oczywiście jak się znów okazało w Carismach były montowane różne sprzęgła i oczywiście do mnie musiało być to droższe...
[ Dodano: 25-09-2014, 13:41 ]
Panowie. Temat powraca. Sprzęgło w samochodzie było mega rozwalone i po założeniu nowego okazało się, że skrzynia się nie nadaje. Nie wchodzi żaden bieg poza 1... Jaką skrzynię muszę kupić? Na co zwrócić uwagę? |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

|
Wysłany: 25-09-2014, 17:41
|
|
|
jak najdroższą !!! nawet w ASO za wszystko gnojki zapłacą |
|
|
|
 |
EmilRotu
Mitsumaniak
|
Wysłany: 01-10-2014, 13:50
|
|
|
Jest problem. Pisałem wcześniej, że Policja ma ten drugi kluczyk, ale to była informacja nieprawdziwa (przekazał mi ją dyspozytor przy wejściu bez konsultacji z prowadzącym sprawę). Tego kluczyka nie odzyskali więc jest wysoce prawdopodobne, że Ci złodzieje nadal mogą go mieć albo komuś dali itp... Dzwoniłem do elektromechanika i powiedział mi żebym stacyjki nie wymieniał bo on mi wykasuje kluczyki z immo i zaprogramuje tylko ten jeden który mam. Czy to jest rzeczywiście możliwe? a poza tym nie znacie może kogoś kto mógłby mieć do sprzedania komplet zamków do Carismy z kluczykami? Już przeżyłbym to ze muszę mieć dwa kluczyki (jeden do zamka, drugi do stacyjki). |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

|
Wysłany: 01-10-2014, 17:00
|
|
|
jak wymontujesz cylinderki i mechanizm blokujący kierownice to da radę na nowo wszystko poustawiać i dorobić klucz pod to po prostu przestawia się takie blaszki mało zakładów ślusarskich to robi ale jest to wykonalne bez potrzeby wymiany wszystkich zamków trzeba je natomiast wymontować co do immobilisera potrzebował byś nowy moduł a ja jeszcze dla bezpieczeństwa pod pokrowiec wsuną bym deskę ponabijaną zaostrzonymi gwoźdźmi albo ukryty włącznik i np WN z cewek na kierownicę i pedały |
|
|
|
 |
MichciuGT
Mitsumaniak
Auto: Galant Kombi 6A13
Pomógł: 22 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 1012 Skąd: Marki
|
Wysłany: 01-10-2014, 17:16
|
|
|
rasiak1980 chciało by się tak zrobić, ale jak wiadomo ten złodziej może Cie za to pozwać... (Polskie prawo), nie wiem jak to jest czy da się powymieniać cylinderki, jeśli się da to bardzo dobry pomysł, a tak przy okazji jak byś chciał zabezpieczyć przed odpaleniem nawet gdy osoba ma kluczyk z immo to pomyśl o ukrytym kontraktonie, sam mam i co prawda trzeba poświęcić 5s dłużej przy każdym odpalaniu, ale jest pewność że złodziej nawet z kluczykiem nie odjedzie sobie od razu samochodem |
_________________ 2020 - Czarny Galant Avance 2.5l
2019-2019 sprzedana Czerwona Yamaha YZF-R125
Bordowa Poliftowa Carisma 1.8 GDI
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go. |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

|
Wysłany: 02-10-2014, 01:56
|
|
|
Zawsze można się wybronic że Stare auto i zwarcie w instalacji , takich śmieci trzeba edukować w bolesny sposob inaczej nie zrozumie . W takie ukryte pstryczki to nie ma sensu się bawić to nie jest jakieś super chodliwe auto, rozumiem w VAG takie pstryczki ukryte, bo to kradną na części do skorup z rajchu , tu szczyle po prostu przy okazji jak chcieli wyszarpac radio kluczyki znalazły i miały dobrą zabawę kosztem właściciela. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 02-10-2014, 08:13
|
|
|
EmilRotu napisał/a: | Dzwoniłem do elektromechanika i powiedział mi żebym stacyjki nie wymieniał bo on mi wykasuje kluczyki z immo i zaprogramuje tylko ten jeden który mam. Czy to jest rzeczywiście możliwe? | Możliwe, jednak wzór kluczyka pozostaje ten sam i zawsze można nim otworzyć auto, co prawda nie odpali się auta, ale mozna przekrecić w stacyjce, odblokować kierownice, etc. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
EmilRotu
Mitsumaniak
|
Wysłany: 02-10-2014, 12:06
|
|
|
Dokładnie tak jak mówi rasiak1980. To były szczyle,które znalazły kluczyki i pobawili się moim kosztem (czego nie mam zamiaru darować i będę się domagał pełnego zwrotu kosztów bo wszystkie rachunki i faktury zbieram i przekazuje na Policje). robertdg właśnie o to mi chodziło. Zamki bym sobie wymienił i sterownik centralnego(mam uniwersalny Noxon T5) a to że bym miał dwa kluczyki bym jakoś przeżył bo koszt samej stacyjki z modułem i komputerem to jakieś 200zł + montaż... a temat z usunięciem tych kluczyków może udałoby się taniej rozwiązać.
[ Dodano: 02-10-2014, 15:13 ]
Zresztą to co ci gówniarze porobili z tym samochodem to jakaś masakra totalna... Oprócz tych wszystkich rzeczy świeci mi się jeszcze kontrolka od ładowania, mimo że ładowanie jest (sprawdzone). I być może właśnie przez to nie chce mi się przełączyć na gaz. Po wejściu powyżej 2,5tys obrotów centralka cyka i przeskakuje między diodą benz/gaz, po zejściu poniżej pracuje normalnie na benzynie... |
|
|
|
 |
|