Czujniki parkowania - wzbudzanie |
Autor |
Wiadomość |
Andreas34
Nowy Forumowicz brum-brum
Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-08-2017, 12:45 Czujniki parkowania - wzbudzanie
|
|
|
Czołem,
Po raz kolejny zdarzyło się niestety że podczas jazdy aktywowały mi się czujniki parkowania i załączył się ciągły sygnał (tak jakbym za chwilę miał przywalić w mur ...)
Czy jest możliwe że czujniki wzbudzają się od zabrudzenia ? ... pierwszy raz taka ustarka przytrafiła się jak zjeżdzałem z trasy ... samochód wtedy był mocno poznaczony komarami ...
Jak coś takiego zdiagnozować ? bo to już trzeci czy czwarty raz ...ale oczywiscie zapewne w serwisie powiedzą że 'cięzko taki bład zasymulować ... żeby można było rozwiązać"
Czujniki w aucie są dokładane w ASO przed odbiorem auta (nie oryginalna konfiguracja) |
|
|
|
 |
SK666
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
|
Wysłany: 02-08-2017, 16:46
|
|
|
W Out nie zdarzyło mi się to ani razu. W VW tak, jak po długiej i szybkiej trasie i czujniki były mocno oblepione. Dopytaj Tokyo, czy jest możliwość regulacji czułości. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-08-2017, 18:00
|
|
|
Andreas34 napisał/a: | Czujniki w aucie są dokładane w ASO przed odbiorem auta (nie oryginalna konfiguracja |
Zależy jakie czujniki Ci zainstalowali, jeżeli jakiś tani sprzęt no name z Chin, to masz tego reperkusje. Dla mnie minimum to Valeo. Pamiętam, że jakieś 12 lat temu też zamontowali mi coś takiego w ASO. Za całkiem duże pieniądze ( ok 1 tys. zł) W ciągu 2 lat, cztery wymiany. Po gwarancji już dałem sobie spokój. Ale przez te lata to elektronika poszła nieźle do przodu, no chyba że tylko ceny drastycznie spadły a kiepska jakość pozostała. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 03-08-2017, 06:30
|
|
|
z ktorego roku masz autko
i czy czujnikisa z taka lezka odprowadzajaca wode? |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Andreas34
Nowy Forumowicz brum-brum
Auto: Outlander
|
Wysłany: 03-08-2017, 15:04
|
|
|
O III z roku 2016
czujniki były dokładane w momencie gdy auto było odbierane przez poprzedniego właściciela.
Nie mają "łezki"
Z przodu w zderzaku dwa są czarne i dwa białe (w kolorze nadwozia ...) czyli tak jak w fabrycznej konfiguracji.
Więcej o nich jest mi ciężko powiedzieć bo ... chyba nie mam żadnego papieru do nich. Poszukam jeszcze ... ale raczej nie są to "najtańsze" z AliEx
EDIT: Z przodu pod deską mam wyłacznik od dodatkowych czujników parkowania, wyłączyć mozna te z przodu. Wczoraj w trakcie jazdy znowu zaczęły "wyć" i nie reagowały na wyłacznik więc wniosek jest taki że to te z tyłu się załaczają ...
A czy skoro samochód miał w pakiecie kamerę cofania to z tyłu czujniki były "dokładane" ? ... a z przodu były w pakiecie konfiguracyjnym ... Może są odwrotnie podłaczone ? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 04-08-2017, 23:10
|