|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:33 |
[MSS ALL] WNĘTRZE Znalazłem nową opcję w MSS!! |
Autor |
Wiadomość |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 25-11-2005, 12:47 [MSS ALL] WNĘTRZE Znalazłem nową opcję w MSS!!
|
|
|
Otóż ciągnąc za dźwignię wycieraczek i przytrzymując w tej pozycji parę sekund, szyby są spryskiwane, a po jakimś czasie włączają się wycieraczki na kilka cykli. Natomiast trzy krótkie pociągnięcia włączające spryskiwacz na ok. 0,5 sek. powoduje włączenie wycieraczek na jeden cykl, czyli machnięcie |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 10:04, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2005, 12:52
|
|
|
Dawno to otkryłes ? |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2005, 12:53
|
|
|
mala rzecz a cieszy
w galu jak sie lekko pociagnie to machnie a mocniej to sika i potem automatycznie macha kilka razy |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 25-11-2005, 14:10
|
|
|
w moim sluzbowym focusie jest jedno fajne rozwiazanie z wycierczkami po spryskaniu i kilku machnieciach odczekuje kilka sekund i wykona jedno machniecie, tak zeby zebrac plyn z szyby ktory gdziestam sie ostal tez mile |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
tomoto [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2005, 22:08 Re: Znalazłem nową opcję w MSS!!
|
|
|
Moominek napisał/a: | Otóż ciągnąc za dźwignię wycieraczek i przytrzymując w tej pozycji parę sekund, szyby są spryskiwane, a po jakimś czasie włączają się wycieraczki na kilka cykli. Natomiast trzy krótkie pociągnięcia włączające spryskiwacz na ok. 0,5 sek. powoduje włączenie wycieraczek na jeden cykl, czyli machnięcie |
A co ja odkryłem ???
Jak naciskam tę dźwigienkę przy kierownicy po prawej to misiek spryskuje tylną szybkę i macha kilka razy ogonkiem !!!
|
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 28-11-2005, 09:31
|
|
|
Kolejne spostrzeżenia: Po procedurce 3 ciągnięć dźwigienką i jednokrotnym machnięciu wycieraczkami, każde kolejne pociągnięcie na 0,5 sek powoduje sprysk i machnięcie |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2005, 10:22
|
|
|
Albo to magia albo masz jakies zwarcia w sterowniku |
|
|
|
 |
MICU [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2005, 16:55
|
|
|
Matejko napisał/a: | w moim sluzbowym focusie jest jedno fajne rozwiazanie z wycierczkami po spryskaniu i kilku machnieciach odczekuje kilka sekund i wykona jedno machniecie, tak zeby zebrac plyn z szyby ktory gdziestam sie ostal tez mile |
Otóż w przedostatniej wersji Clio też jest taki patent i wydawał mi się on całkiem fajny. Tak było przy takiej nijakiej pogodzie. A napewno gdy chcesz spryskać i przetrzeć szyby gdy jest sucho.
Niestety rozwiązanie okazało się chybione, by nie powiedzieć wk...wiające, kiedy nie pada, ale droga jest mokra. Spod kół jadących z przodu aut leci breja, która szybko zasycha na szybie. Spryskujesz szybę, wycieraczki oczyszczają i wciąż leci Ci na szybę breja. Za parę sekund jedno machcnięcie zamienia miliony brudnych kropek, przez które jeszcze coś widać, w wielkie mazidło, gdzie już nic nie widać. Jadąc raz w takich warunkach na trasie Wa-wa - Lublin zużyłem 5 litrów płynu. |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2005, 20:35
|
|
|
brawo Muminku
ps: