|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Lancer 2.0 2015 USA |
Autor |
Wiadomość |
Kael
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-10-2019, 21:55 Mitsubishi Lancer 2.0 2015 USA
|
|
|
Witam,
Drodzy forumowicze, czy ktoś jest mi w stanie fachowo doradzić? Jestem zainteresowany zakupem Lancera 2.0 sprowadzonego z USA *link do aukcji poniżej*
Mam jednak wątpliwości. Czy ktoś z was orientuje się jak jest z dostępnością części zamiennych do tego modelu? Słyszałem też że jest problem ze zbyt dużą emisją spalin i przeglądem technicznym.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki i podpowiedzi na temat tego modelu.
https://www.otomoto.pl/of...html#161a9b12c2 |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 02-10-2019, 22:42
|
|
|
Kael,
Jesteś pewny, że on jest z USA? Jakiś czas temu ktoś tu się pytał również o GT z tego salonu/komisu i okazało się, że auto było chyba aż z Dubaju (głownie z tamtych stron sprowadzają). Jeśli jest z USA, to bym się martwił, bo licznik jest w km/h i temperatura w oC.
Co do emisji spalin, to jeśli w aucie nie było nic modyfikowane, co mogło na to wpłynąć, to raczej nie powinno być z tym problemu, zwłaszcza że to jest benzyna. W przypadku przeglądu bardziej martwił bym się reflektorami bez homologacji.
Co do części, to jeśli są jakieś charakterystyczne tylko dla tego silnika i nie były współdzielone z innym modelem - trzeba sprowadzać i robi się drożej, takie bardziej powszechne mają ceny "standardowe" jak dla Lancera. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
juar_78
Forumowicz
Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Posty: 461 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 04-10-2019, 08:18
|
|
|
HUGIO napisał/a: | Kael,
Jesteś pewny, że on jest z USA? Jakiś czas temu ktoś tu się pytał również o GT z tego salonu/komisu i okazało się, że auto było chyba aż z Dubaju (głownie z tamtych stron sprowadzają). Jeśli jest z USA, to bym się martwił, bo licznik jest w km/h i temperatura w oC.
Co do emisji spalin, to jeśli w aucie nie było nic modyfikowane, co mogło na to wpłynąć, to raczej nie powinno być z tym problemu, zwłaszcza że to jest benzyna. W przypadku przeglądu bardziej martwił bym się reflektorami bez homologacji.
Co do części, to jeśli są jakieś charakterystyczne tylko dla tego silnika i nie były współdzielone z innym modelem - trzeba sprowadzać i robi się drożej, takie bardziej powszechne mają ceny "standardowe" jak dla Lancera. |
To jest auto z Dubaju. Silnik 2.0 to raczej to samo co outlander. Faktycznie reflektory są tam inne niż w wersjach europejskich. Nie wiem jak z homologacją. Do tego w innym egzemplarzu z Dubaju oni zmienili reflektory na jeszcze inne (typu ledowy kierunkowskaz w stylu audi). Standardowy problem to tylne przeciwmgłowe, które mają dorabiać. |
|
|
|
 |
|
|