|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[P III 3.2 DID] Wskaźnik paliwa i temperatury |
Autor |
Wiadomość |
Nesene
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-01-2016, 13:49 [P III 3.2 DID] Wskaźnik paliwa i temperatury
|
|
|
Mam do Was pytanie jak zachowują się u Was wskaźniki poziomu paliwa i temperatury silnika. U mnie ostatnio zwróciło uwagę to że po przekręceniu kluczyka idą w górę a w momencie uruchomienia rozrusznika spadają raportownie w dół. Silnik kręci normalnie tzn aku ok i teraz zachodzę w głowę czy zawsze tak było tylko nie zwróciłem na to uwagi. Czy coś się sypie??? |
|
|
|
 |
Filateam
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-01-2016, 21:30
|
|
|
Temat przerabiałem jakiś czas temu. Troszkę info znalazłem w sieci, ale żadna nie rozwiązała problemu do końca. Zjawisko prawie zawsze dotyczy tzw. „zimnego lutu”. Źródła wskazują na dwa rezystory. W moim przypadku musiałem przelutować wszystkie z przodu i z tyłu płytki. Pomogło… Jedyny szkopuł tego rozwiązania polega na tym, że do dzisiaj nie wiem, który odpowiadał za problem. Rozmontuj licznik i odkręć pamięć (biała płytka dokręcona do płyty główniej wskaźników pod prędkościomierzem)… Miłego lutowania… |
|
|
|
 |
|
|