|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Tylna lampa przeciwmgielna - czy musi byc i gdzie??? |
Autor |
Wiadomość |
devil1985 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2007, 21:59 Tylna lampa przeciwmgielna - czy musi byc i gdzie???
|
|
|
Witam jak zwykle. Nic nie znalazłem, być może mało szukałem i myślę że to dobry dział.
Chodzi mi o to czy w samochodzie jest koniecznie potrzebna wg przepisów oczywiście tylna lampa p.mgielna? Ja u siebie przerobiłem na drugi wsteczny co bardzo dobrze się spisuje przy cofaniu w nocy i tak jeżdże już ok pół roku i nikt mi uwagi nie zwrócił. No ale że zbliża sie termin przeglądu to się pytam. Z tego co się orientuję to niby musi być chociaż i tak nigdy nie używałem i dla mnie to na jest bezsensu, ale to moje zdanie. Nie mam czasu na grzebanie w przepisach i takie tam... dlatego piszę tu bo wiem że zawsze się znajdzie ktoś co pojęcie ma i za to was kocham. Ale bez słodzenia:) Jeśli musi być to czy jest jakiś przepis co by opisywał w jakim miejscu musi być? Czy może być podwieszana za szybą jak to ma miejsce w przypadku 3-go stopu??? Proszę o fachowe i prawomocne odpowiedzi. Z góry wielkie thx. |
Ostatnio zmieniony przez robot 10-02-2007, 22:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-02-2007, 00:20
|
|
|
devil1985 napisał/a: | Chodzi mi o to czy w samochodzie jest koniecznie potrzebna wg przepisów oczywiście tylna lampa p.mgielna? | TAK devil1985 napisał/a: | Ja u siebie przerobiłem na drugi wsteczny co bardzo dobrze się spisuje przy cofaniu w nocy | Niezgodnie z prawem i homologcja. Przerobki zmieniajace parametry okreslone w homologacji sa zabronione. Samochod wyprodukowany po bodajze 1988 roku MUSI miec tylna lampe przeciwmgielna. devil1985 napisał/a: | tak jeżdże już ok pół roku i nikt mi uwagi nie zwrócił. | Na przegladzie zwroca devil1985 napisał/a: | No ale że zbliża sie termin przeglądu to się pytam | A ja odpowiadam devil1985 napisał/a: | Z tego co się orientuję to niby musi być | MUSI devil1985 napisał/a: | chociaż i tak nigdy nie używałem | Mozesz uzyc gdy widocznosc spadnie ponizej 50m? devil1985 napisał/a: | dla mnie to na jest bezsensu, ale to moje zdanie | Prawda - to Twoje zdanie. devil1985 napisał/a: | Nie mam czasu na grzebanie w przepisach i takie tam... dlatego piszę tu bo wiem że zawsze się znajdzie ktoś co pojęcie ma i za to was kocham. | Uwierz mi - lepiej nie devil1985 napisał/a: | Ale bez słodzenia:) Jeśli musi być to czy jest jakiś przepis co by opisywał w jakim miejscu musi być? | Sa takie przepisy. Prawo o Ruchu Drogowym czyli Kodeks Drogowy devil1985 napisał/a: | Czy może być podwieszana za szybą jak to ma miejsce w przypadku 3-go stopu??? | Nie bardzo - jest tak jakas okreslona wysokosc max nad ziemia. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
devil1985 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2007, 00:00
|
|
|
dzieki bardzo, teraz juz wszystko jasne. jutro jade na przeglad wiec przykrece normalna pmgielna:P pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|